BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi145 milyar $'ı olan Apple neden borçlandı?----

145 milyar $'ı olan Apple neden borçlandı?

145 milyar $'ı olan Apple neden borçlandı?
02 Mayıs 2013 - 09:00 www.finansgundem.com

ABD'li teknoloji devi Apple, 17 milyar dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attı.

Hissedarlarına sağlamak istediği 100 milyar dolarlık sermaye için finansman arayışı içerisindeki ABD'li teknoloji devi Apple, 17 milyar dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attı.
Apple CEO'su Tim Cook, Apple hisselerinde geçtiğimiz Eylül ayından bu yana yaşanan yüzde 38'lik kaybı telafi amacıyla hissedarlara 2015'e kadar 55 milyar dolar temettü dağıtmayı hedeflediğini açıklamıştı.
Apple'ın bu çerçevede gerekli olan finansmanı sağlayabilmek için vade dolum süreleri 3 ila 30 yıl arasında değişen 3 milyar dolar değerinde faiz haddi değişken tahvil ve 14 milyar dolarlık sabit faizli menkul kıymetler satışı gerçekleştirdi. 145 milyar dolar nakte sahip olduğu halde Apple'ın borçlanma yolunu tercih etmesine gerekçe olarak ABD'de uygulanmakta olan kurumlar vergisi kanunu gösterildi. Apple'ın toplam naktinin sadece 45 milyar dolarının ABD'de olduğu kaydedilirken teknoloji devinin daha fazla vergi ödememek için geriye 100 milyar doları yurtdışında tutmayı tercih ettiği ifade edildi.
Usmanov’dan Apple’a 100 milyon $ yatırım
19.95 milyar dolarlık mal varlığıyla hem Rusya'nın hem de İngiltere'nin ne zengini unvanını ele geçiren Özbek asıllı Rus milyarder Alisher Usmanov, 100 milyon dolarlık Apple hissesi satın aldı. Yeni ürettiği cihazlarla teknolojinin gerisinde kalmakla itham edilen, bu nedenle geçtiğimiz yılın Eylül ayından bu yana piyasa değeri neredeyse yarı yarıya eriyen Apple'a yatırım yapmayı tercih eden Usmanov'un bu adımı merak uyandırdı. Facebook'un ilk halka arzı öncesinde dünyanın en büyük sosyal ağına yaptığı yatırım, Usmanov'a tam 1.3 milyar dolar kazandırmıştı. Usmanov, Forbes dergisi tarafından yıllık olArak yayımlanan 'Dünyanın En Zenginleri' listesinde da 34'üncü sırada yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)