BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem14 milyar dolarlık savaş gemisi----

14 milyar dolarlık savaş gemisi

14 milyar dolarlık savaş gemisi
04 Mayıs 2014 - 07:01 www.finansgundem.com

ABD denizlerdeki hakimiyetini pekiştirmek için kesenin ağzını tam anlamıyla açtı

Dünyanın en pahalı gemisi olması yanında en gelişmiş uçak gemisi de olacak olan USS Gerald R. Ford, ABD savunma bakanlığı bütçesindeki en pahalı kalem oldu.
14 milyar dolar gibi bir rakama mal olan geminin yüksekliği 25 katlı bir apartmana denk olacak. 330 metreden fazla uzunluğa sahip geminin ağırlığı 100 milyon tonu geçiyor. Günde 220 kalkış-iniş yapılmasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanan gemide uçakların fırlatılmasını sağlayan mancınık buhar  yerine, elektromanyetik teknoloji kullanarak tasarlandı. Gemide 3 adet uçak asansörü bulunurken, diğer gemilere göre yüzde 25 daha yüksek performans sağlıyor. Geminin çapalarındaki zincirlerde kullanılan her bir halkanın ağırlığı 180 kilo civarında. Nükleer enerji ile hareket eden dev geminin güvertesi de hem F-35 uçaklarına hem de insansız hava taşıtlarına en hızlı ikmal yapacak şekilde geliştirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)