BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin120 TL sandalye ücreti için iade kararı----

120 TL sandalye ücreti için iade kararı

120 TL sandalye ücreti için iade kararı
06 Ağustos 2019 - 15:40 www.finansgundem.com

Dört kişiden restoranda oturdukları sandalyeler için 120 TL ücret alan oteli tüketici hakem heyetine veren avukata ücretinin bir kısmı iade edildi.

İstanbul Beşiktaş'taki ünlü bir otelde Boğaz'a karşı oturan Avukat Ersan Taştekin ve beraberindekilere sandalye başına 30 TL ücret kesilerek 120 TL sandalye ücreti alınmıştı. Avukat olaya tepki göstermiş ve konuyu tüketici hakem heyetine taşımıştı.

Avukat Ersan Taştekin Beşiktaş İlçe Tüketici Hakem heyetine yaptığı başvuru sonucu tüketicinin talebi kısmen haklı bulundu. Tüketiciye ödediği 120 TL'nin 80 TL'si iade edildi. Kararın inceleme ve gerekçe kısmında kuver ücreti olarak alınan 120 TL ‘fahiş' bir ücret olarak tanımlandı.

Beşiktaş İlçe Tüketici Hakem Heyeti’nin kararı.

Taştekin yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Four Seasons Oteli’ne bir şeyler içmek için gittik ve her zaman bulunduğumuz deniz kenarındaki kafeye annem, eşim ve kızım ile birlikte dört kişi olarak oturduk. Çay, kahve içtik, tatlı yedik hesabı istedik ve bize ‘Chair Cover Charge’ (Sandalye ücreti) adı altında kişi başı 30 TL ek ücretle birlikte olmak üzere toplam 295 TL hesap getirdiler.”

Otelin kendisine bu konuda uyarı yapmadığını, hesaba eklenen “sandalye örtüsü ücreti”nin hiçbir yasal dayanağı bulunmadığını belirten Taştekin, Beşiktaş Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvurdu. Taştekin, “Bana söylenmeden adeta zorla ve hiçbir yasal dayanağı olmadan tahsil edilen 120 TL’nin tarafıma iade edilmesini istiyorum” dedi. (Sözcü)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)