BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem12 ay açık kalacak otel, Business servisli uçuş----

12 ay açık kalacak otel, Business servisli uçuş

12 ay açık kalacak otel, Business servisli uçuş
08 Mart 2019 - 09:44 www.finansgundem.com

Turizmde yeni modeli anlatan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “12 ay çalışacak otel konsepti geliştirilecek. Business servisli uçaklar konulacak” dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizme yeni model getireceklerini bildirdi. Berlin'de düzenlenen Turizm Fuarı'nda (ITB) soruları yanıtlayan Ersoy, "12 ay açılabilir ve çalışılabilir otel konsepti geliştireceğiz. İçinde golf sahaları, termal özellikleri, kongre salonları olan alanları turizm tahsisine başlayacağız" diye konuştu. Ersoy, Türk Hava Yolları (THY) ile yapılan protokol gereği, Antalya ve Bodrum gibi tatil bölgelerine business servisli uçaklar konulacağını kaydetti.

4 ALANDA ÇALIŞMA

Türkiye'nin hedeflerini revize ettiğini, 2023'te '70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir'e çıkardığını hatırlatan Ersoy, "70 milyona ulaşmakta sıkıntı olmaz. Zor olan 70 milyar dolarlık hedef. Detaylı çalışmayla nitelikli turist, yani konaklama dışı harcaması yüksek olan turist kazanmaya çalışacağız. Bunun için dört çalışma alanı belirledik" dedi. Nitelikli turisti kazanmak için sistemli çalışma yapılacağını anlatan Ersoy, şöyle konuştu: "Buna göre, kalifiye personel eğitimi, ulaşım, 12 ay açık kalacak otel konsepti ve tanıtım alanlarında yapılacak reform ve uygulamalarla nitelikli turisti Türkiye'ye kazandırmayı planladık."

ÜÇ LİSAN ÖĞRETİLECEK

İlk etapta insan kaynaklarında değişikliğe gidileceğini belirten Bakan Mehmet Nuri Ersoy, "Kalifiye işgücünü yaratmalıyız. Türkiye'nin bu alanda iki önemli sorunu var: Kalifiye eleman ve sezonluk işçi... Milli Eğitim Bakanlığı ile mutabakat yaptık. Turizm meslek liselerini kolej statüsüne getireceğiz, üç lisan öğretilecek. Haftada 20 saat lisan eğitimi alacaklar. 5 yıl içinde 200 bin öğrenciyi eğitmeyi planlıyoruz. İngilizce, Rusça mecburi, Almanca, Fransızca ve Arapça'dan biri seçmeli olacak" dedi.

10 ÜLKENİN 7'SİNDE GELİŞTİRME FONU VAR

Bakan Ersoy, yurtdışındaki tanıtım çalışmalarının da nitelikli turisti kazanmak için yapılması gereken 4 adımdan biri olduğuna dikkat çekti. Ersoy, özel sektörün de katkı sağladığı turizm geliştirme fonu hayata geçirileceğini belirtirken, "Dünyada en çok turizm geliri olan 10 ülkeye baktığınızda 7'sinde bu fon var. Fon ile eksikliğimiz kalmıyor" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)