BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1100 akademisyene YÖK'ten şok karar ----

1100 akademisyene YÖK'ten şok karar

1100 akademisyene YÖK'ten şok karar
12 Ocak 2016 - 16:09 www.finansgundem.com

Barış İçin Akademisyenler Girişimi"nin bildirisi üzerine acilen toplanan YÖK, "Devleti zan altında bırakan bildiriyle ilgili gereken yapılacak" dedi

Yükseköğretim Genel Kurulu, "Barış için Akademisyenler Girişimi"nin yayınladığı barış bildirisi ile ilgili olarak rektörler ve Üniversitelerarası Kurul'u topluyor. YÖK, "Teröre destek veren bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacak" açıklamasını yaptı. 
Yükseköğretim Genel Kurulu, barış çağrısı yapılan bildiriye yönelik ‘acilen‘ toplandı. Toplantının ardından yapılan açıklamada, bildirinin devleti ‘zan altında bıraktığı’ öne sürülerek, ‘terör destekçiliği’nin hafife alınmayacağı savunuldu. Bildirinin teröre destek verdiğini ileri süren YÖK, bunun akademik özgürlük ile bağdaştırılamayacağını savunarak, teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz" denildi.
 Duyuruda, “Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır" vurgusu yapıldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan da söz konusu akademisyenler için “Aydın müsveddesi, cahil, karanlık” demişti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)