BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa10 milyar euroluk finansman arayışı----

10 milyar euroluk finansman arayışı

10 milyar euroluk finansman arayışı
10 Şubat 2015 - 07:58 www.finansgundem.com

Yunanistan, fonlama sıkıntısını uzaklaştırmak için 10 milyar euroluk kısa vadeli finansman arayışına girecek

Yunanistan, kreditörlerinin kemer sıkma taleplerini genişletmelerine itmek için zaman kazanmak amacıyla ve fonlama sıkıntısını uzaklaştırmak için 10 milyar euroluk kısa vadeli finansman arayışına girecek.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Çarşamba günü Euro Bölgesi maliye bakanları ile Brüksel’de gerçekleşecek toplantıda bir teklif sunacak. Görüşmelerin gizli olması nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisinin verdiği bilgiye göre teklifte Hazine Bonolarında 8 milyar euroluk bir artış yapılması talebinde bulunulacak. Teklif ayrıca Euro Bölgesi merkez bankalarının Yunan tahvil varlıklarından elde ettikleri 1.9 milyar euroluk karın ödemesinin yapılmasını da içerecek.

Yunanistan ve kreditörleri arasında 240 milyar euroluk yardım kredisinin koşulları ile ilgili uyuşmazlık yaşanıyor. Söz konusu ayrılık Avrupa’nın en çok borcu bulunan ülkesini bu ay sonu itibarıyla fonlamadan yoksun kalma riski ile karşı karşıya getiriyor. Bu ay sonunda Yunanistan’ın kurtarma paketinin süresi doluyor. Avrupalı liderleri, Başbakan Alexis Tsipras’ın kemer sıkma önlemlerinden çıkma çabalarını kabul etmedi. Kemer sıkma önlemleri Yunanistan’ın kurtarma paketinin şartı olarak önceki hükümet tarafından benimsenmişti.

Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin Pazartesi günü İstanbul’da gerçekleşen G-20 Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Kısa vadede bazılarının uzatma veya Yunanların geçiş diye adlandırabileceği bir şey ortaya koymalıyız. Ardından ileriye dönük orta vadeli çözümler bulmalıyız” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)