BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem10 bin kadına yol gösteriliyor----

10 bin kadına yol gösteriliyor

10 bin kadına yol gösteriliyor
27 Mayıs 2013 - 14:09 www.finansgundem.com

Kadın girişimcilerin yol haritası “10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı” ile çiziliyor

10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı kapsamında 2013 yılında ise 130 kadın girişimciye daha burslu eğitim verilmesi hedefleniyor. Programdan yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin, 15 Temmuz 2013 tarihine kadar www.10000kadin.org adresinden başvurularını yapmaları gerekiyor.
Goldman Sachs, Goldman Sachs Vakfı ve Özyeğin Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı, 2013 yılı ikinci dönem kayıtları için iş dünyasında seslerini daha gür çıkarmak isteyen yeni kadın girişimcileri bekliyor. Program dördüncü yılında da işini büyütmek isteyen kadın girişimcilere yol göstermeye devam ediyor. Türkiye’de 2013 yılının ikinci yarısında toplam 130 kadının daha ücretsiz eğitim göreceği programdan yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin 15 Temmuz 2013 tarihine kadar www.10000kadin.org adresinden başvurularını yapmaları gerekiyor.
Sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan Türkiye'de bugüne kadar toplam 274 kadın girişimci burslu eğitim aldı. Global dünyanın gerektirdiği yönetim becerileri ve bilgi donanımları ile programdan mezun olan kadınların yüzde 83’ü işlerini büyütmeyi başarırken, yüzde 77’si yeni işe alımlar yaparak istihdama önemli katkı sağladı. İlk yılından itibaren büyük ilgi gören program kadın girişimcilere profesyonel bakış açısı ile beraber cesaret ve özgüven de aşılıyor.
130 girişimci daha seçilecek
Kadın girişimcilerin işlerini büyüterek global pazarda rekabet edebilecek düzeyde yönetim becerisi kazanmalarına destek olan program, 2013 yılında da 130 kadına daha ücretsiz eğitim verecek. Yeni dönem eğitimlerine işini büyütmeyi kendine hedef koyan, en az lise mezunu, işletme lisans veya yüksek lisans eğitimi almamış, daha önce bu tür eğitimlerden maddi koşulları nedeniyle yararlanamamış, en az iki yıllık iş tecrübesine sahip, 3 aya yayılmış 6 haftalık programa katılabilecek durumda olan bütün girişimci kadınlar başvurabilecek. 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan yararlanmak isteyen kadın girişimciler www.10000kadin.org web sitesinden başvurularını yapabilecekler. Bugüne kadar binlerce aday arasından büyük titizlikle seçilen 274 kadın girişimcinin yararlandığı proje tamamlandığında, Türkiye’de 400 kadın girişimci eğitim almış olacak.
Nasıl Bir Eğitim ?
10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı kapsamında üç aya yayılmış bir süre içerisinde toplam altı haftada 182 saat eğitim veriliyor. Eğitimler; “girişimcilik ve sermayeye erişim”, “pazarlama ve satış”, “organizasyonel planlama ve süreç yönetimi”, “muhasebe ve finans”, “ticaret ve iş planı geliştirme” ve “iş planı değerlendirme” konularını içeriyor.
Programı tamamlayıp sertifikasını alan her kadın girişimci, mezun olduğu günden itibaren en az bir yıl süre ile izleniyor ve işini büyütebilmesi için mentörlük ve koçluk hizmetlerinden yararlanıyor.
Mezunların özgüveni arttı
"Kendimi erkeklerin hakimiyeti altındaki iş dünyasında tek kadın gibi hissediyordum. Eğitimdendan sonra yalnız olmadığımı anladım..."
"Bir kadın olarak iş hayatımda kendime artık çok daha fazla güveniyorum."
"İşimi yapıyordum ama yönetmeyi bilmiyordum..."
"Eğitim aldım, ciromu ve istihdamımı arttırdım..."
cümleleri programdam mezun olan kadınların ortak değerlendirmeleri.
Elçin Dedebaş (5. Dönem): Kendimi nasıl geliştirebilirim diye düşünürken bir gün gazetede 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’na rastladım. Kısa bir araştırmanın ardından benim için faydalı olabileceğini düşünüp başvurumu yaptım. Ne mutlu bana ki kabul edildim. Eğitimim sırasında önümdeki uzun çalışma hayatım boyunca benim için faydalı olabilecek birçok bilgiye ulaşmamın yani sıra, bazen de karşılaştığım problemlerde kendimce uyguladığım yöntemlerin ne gibi yanlışlar doğurabileceğinin farkına vardım. Bu eğitimde kendimi geliştirebildiğim, birçok yeni dostluklar edinebildiğim ve de en önemlisi kendime olan özgüvenimi daha da sağlamlaştırabildiğim için başta Özyeğin Üniversitesi ve Goldman Sachs olmak üzere emeği geçip bizleri 10.000 Kadın Projesi çatısı altında toplayan herkese tüm kalbimle teşekkür ederim.
Emel Ayabakan (4. Dönem): Eğitimi aldığımdan beri işlerim %100 büyüme gösterdi. Firma olarak kurumsallaşmamızı tamamlamak adına eğitimde öğrendiğim bütün bilgileri kullanıyorum. İşimle ilgili her kararı daha bilinçli alıyorum. İş planımı takip ediyorum. Yaptığım değişimler sonucunda hem ben hem de yanımda çalışanlarım daha mutlu. Her karanlık gecenin bir sabahı vardır. 10.000 Kadın Programı benim bu sabahı görmemi sağladı ve devam ettirmemde büyük destek verdi, vermeye de devam ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)