BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 yaşındaki çocuk 'Heimlich manevrası' ile kurtarıldı----

1 yaşındaki çocuk 'Heimlich manevrası' ile kurtarıldı

1 yaşındaki çocuk 'Heimlich manevrası' ile kurtarıldı
11 Haziran 2023 - 11:39 www.finansgundem.com

Bursa’ da evde emeklediği sırada soluk borusuna fıstık kaçan 1 yaşındaki bebek, ‘Heimlich manevrası’ ile hayata döndürüldü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde soluk borusuna fıstık kaçan 1 yaşındaki Abir Mustafa, ailesi tarafından hareketsiz halde bulunarak hastaneye kaldırıldı. Abir, doktorların yaptığı Heimlich manevrası ile hayata döndürüldü.

Olay, saat 09.00 sıralarında Kemalpaşa Mahallesi Plevne Sokak'ta bulunan bir evde meydana geldi. Suriye uyruklu Ahmed (26) ve Emine Mustafa (23) çiftinin bebekleri Abir, evde emeklediği sırada yerde bulduğu fıstığı ağzına attı. Soluk borusuna kaçan fıstık nedeniyle nefes alamayan bebek bir anda yerde hareketsiz kaldı. Durumu fark eden aile, bebeği hemen İnegöl Devlet Hastanesi’ne götürdü. Doktorlar, Heimlich manevrası ile bebeğin soluk borusuna kaçan fıstığı çıkardı.

Abir Mustafa buradaki ilk müdahalesinin ardından, ambulansla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedaviye alındı. Bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Anne maymun heimlich manevrasıyla yavrusunun hayatını kurtardı

Müşterisini 'Heimlich manevrası' ile kurtardı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)