BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 trilyon dolarlık altyapı paketi için 'hız' tartışması----

1 trilyon dolarlık altyapı paketi için 'hız' tartışması

1 trilyon dolarlık altyapı paketi için 'hız' tartışması
04 Ağustos 2021 - 02:30 www.finansgundem.com

Senato Çoğunluk Lideri Schumer'in, "Görüşmeler yavaş gidiyor" açıklamasına Cumhuriyetçilerin Senato lideri McConnell, "Eleştirilerimizin önünü kesecek her türlü girişime karşı çıkacağız. Yavaş olsun ama istikrarlı olsun" ifadesini kullandı

ABD Senatosu, Demokrat ve Cumhuriyetçi liderlerin değişikliklerle ilgili tartışmaları üzerine tartışırken, Salı günü yolları, köprüleri, toplu taşımayı ve geniş bant hizmetlerini iyileştirmek için 1 trilyon dolarlık bir altyapı yatırım konusunda kademeli bir ilerleme kaydetti.

Başkan Joe Biden tarafından desteklenen tasarı, iki parti arasında 50-50 bölünmüş bir Senato'da nadir bir ortak çabaya işaret etti.

Tartışmaya iki gün kala, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Cumhuriyetçi Lider Mitch McConnell, geçişe doğru giden ancak hala değişikliklere açık olan tasarıdaki ilerleme hızı konusunda çatıştı.

Schumer gazetecilere verdiği demeçte, ilerlemenin yeterli olmadığına işaret edere "Senatörlerin verimli çalışması gerekir" dedi.

McConnell, Schumer'i Cumhuriyetçilerin tartışmayı erken kesmeye yönelik her türlü çabayı engellemeye çalışacakları konusunda uyardı ve "Çoğunluk liderine en iyi tavsiyem yavaş olur ama istikrarlı bir şekilde yarışı kazanır" dedi.


Çoğunluk lideri Schumer

Geçtiğimiz birkaç aydaki uzun müzakereler sırasında Cumhuriyetçiler, mevzuattaki herhangi bir yeni fonun mevcut hesaplardan parayla ödenmesi konusunda ısrar ettiler.

Demokrat Senatör Krysten Sinema ve Cumhuriyetçi Senatör Rob Portman, kullanılmayan COVID-19 yardım programlarından 210 milyar doların alınacağını belirten bir özet yayınladı. Bazı halk sağlığı yetkilileri, virüsün “Delta varyantının” arttığı bir zamanda bunu yapma konusundaki endişelerini dile getirdiler.

Diğer kaynaklar arasında Ulusal Sağlık Sigortası Medicare reçeteli ilaç düzenlemesini geciktirerek 51 milyar dolar ve bazı eyaletlerden kullanılmayan işsizlik sigortası yardımlarını iade eden 53 milyar dolar yer alıyor.

Sinema ve Portman, partizan olmayan Kongre Bütçe Ofisi tarafından yapılan bir analizin, altyapı yatırımlarının uzun vadede 56 milyar dolarlık ekonomik büyüme üreteceğini ve bunun başka bir finansman kaynağı olacağını belirtti.

Salı öğleden sonra, üç küçük değişiklik onaylandı ve diğer üçü reddedildi. Daha kaç değişiklik önerileceği ise bilinmiyordu. Sayı, Senato'nun Perşembe günü veya muhtemelen hafta sonu bir geçiş oylamasına geçip geçmediğini belirleyebilir.

Her iki durumda da, Schumer'in 1 trilyon dolarlık banknotun geçişinden hemen sonra 3,5 trilyon dolarlık bir “insan altyapısı” faturası için planlar ortaya koyan bir bütçe kararını tartışmaya söz verdiği göz önüne alındığında, senatörlerin planlandığı gibi gelecek hafta yaz tatiline başlaması pek mümkün değildi.

Bu büyük çabanın, iklim değişikliğini ele almak için para, yaşlılar için evde sağlık hizmetini genişletmek için fon sağlamak ve bazı yasadışı göçmenler için korumalar da dahil olmak üzere, çoğu büyük girişimlerine karşı çıkan Cumhuriyetçilerden destek alması beklenmiyor.

Cumhuriyetçi Senatör Mike Rounds gazetecilere verdiği demeçte, 1 trilyon dolarlık iki partili yasa tasarısının zorluklarından birinin, onaylandığı takdirde hassas bir şekilde müzakere edilen önlemi potansiyel olarak çözebilecek "zehir hapı" değişiklikleri olduğunu söyledi.

Mevzuatın öne çıkan konuları arasında, yollar, demiryolu, elektrikli araç şarj istasyonları gibi kalemler için beş yıl içinde 550 milyar dolarlık yeni harcama ve önceden onaylanmış fonlarda 450 milyar doların üzerine çıkan kurşunlu su borularının değiştirilmesi yer alıyor.

Mevzuat, on yıllardır ABD'nin en büyük altyapı yatırımı olacak. Senato tarafından kabul edilirse, Temsilciler Meclisi bu sonbahara kadar bunu tartışmayacak.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)