BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 milyar TL'lik kurum----

1 milyar TL'lik kurum

1 milyar TL'lik kurum
05 Kasım 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

TBMM Plan ve Bütçe görüşmelerinde MİT'in bütçesinin 1 milyar TL'nin üzerinde olduğu açıklandı

TBMM Plan ve Bütçe görüşmeleri başladı. Cumhurbaşkanlığı, Meclis, Sayıştay, Kamu Denetçiliğinin bütçelerinin ardından Başbakanlık ile bağlı kuruluşların bütçesinin görüşmelerine geçildi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakanlığın 2014 yılı bütçesini 933 milyon 821 bin TL olarak açıkladı.
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 2013 yılı bütçesi 995 milyon 569 bin TL iken  2014 yılında 1 milyar 58 milyon 707 bin TL oldu.  Böylece MİT'in bütçesi bir önceki yıla göre yüzde 6,3 arttı. Başbakanlığa bağlı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nin ödeneği 20 milyon 94 bin lira, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) bütçesi de 839 milyon 956 bin TL.
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, çözüm sürecine ilişkin hükümetten sağlıklı bilgi alamadıklarını, Meclis'in katkısının yeterince işin içinde olmadığını, konunun siyasallaştırıldığını, BDP ile siyasi bir çekişme ve manevraya dönüştüğünü, sürecin sabır veya sinir süreci haline geldiğini ileri sürdü.
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) bu dönem siyasallaştığını savunan Kuşoğlu, müsteşarının bürokrat değil siyasi bir kişilik taşıdığını ifade etti. MİT'nin Suriye olayında, kaçırılan pilotlar olayında çok başarılı olmasını istediklerini vurguladı.
"MİT'İN İSTİHBARAT ZAAFİYETLERİ VAR"
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, bir vekil olarak telefonlarının dinlenip dinlenmediğini merak ettiğini kaydetti. MİT'in bütçesinin 1 milyar TL'nin üzerine çıktığını dile getiren Seçer, bunun iyi olduğunu ancak MİT'in iyi bir iş çıkarıp çıkarmadığını sordu. MİT'in istihbarat zaafiyetleri olduğuna dikkat çeken Seçer, Uludere olayında 34 yurttaşın öldüğünü hatırlatarak burada istihbarat zaafiyeti olup olmadığının bilinmediğini kaydetti. Çeşitli hadiseleri hatırlatan Seçer, "Allah aşkına MİT ne iş yapar?" diye sordu.
CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ise son günlerde MİT'le ilgili haberleri hatırlattı. "MİT son günlerde tartışmaya açılmıştır. Bu tartışma MİT'in başarısından değil, Başkanıyla ilgilidir" diyen Kurt, şöyle devam etti: "Bu tartışmada, MİT kötü gösterilmek için mi çalışılıyor yoksa MİT'de bir sıkıntı mı var? Diğer yandan MİT bugüne kadar hangi faili meçhul cinayeti çözmüştür. Bunu Meclis'in öğrenmesi gerekir. Ağar dönemindeki olayları MİT çözmeyecekse kim çözecek?"
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emre05 Kasım 2013 07:00

    Adı üstünde MİT. Her yaptıklarını halkla paylaşsa detektiflik dizisine döner ortalık. Ancak yinede Mit in halk ve devlet için değilde iktidar için çalışmasını tabiki tasvip etmiyorum