Ana SayfaGündemTürkiye'de yoğun bakım doktorları salgın sırasında neler yaşıyor?---

Türkiye'de yoğun bakım doktorları salgın sırasında neler yaşıyor?

1 / 6
Türkiye'de yoğun bakım doktorları salgın sırasında neler yaşıyor?
10 Nisan 2020 - 11:14 www.finansgundem.com

Ankara, İzmir ve İstanbul'daki büyük kamu hastanelerinde görev yapan üç yoğun bakım uzmanı, korona virüs (Kovid-19) salgını başladığından bu yana yoğun bakım servislerinde yaşananları anlattı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de korona virüs salgını sebebiyle yoğun bakımlardaki doluluk oranının yüzde 63'ü geçmediği söyledi. Yoğun bakım servislerinde çalışan hekimler ise her hastanenin yoğun bakım kapasitesinin, insan kaynağının ve teknik olanaklarının birbirinden farklı olduğunu söylüyor.

BBC Türkçe'ye konuşan ve korona virüs salgını başladığından beri yoğun bakım servislerinde KOVID-19 hastalarını tedavi eden üç doktor da haberde isimlerinin ve kurum bilgisinin yer almasını istemedi. İstanbul'da köklü üniversite hastanelerinden birinde yoğun bakım biriminde çalışan ve sadece korona virüs hastalarına bakan hekim, 22 Mart'tan bu yana yoğun bakımdaki hastaların sayısında 10 kat artış olduğunu söylüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster