Ana SayfaGündemİnsanlar evcil hayvanlarına korona virüs bulaştırabilir---

İnsanlar evcil hayvanlarına korona virüs bulaştırabilir

1 / 3
İnsanlar evcil hayvanlarına korona virüs bulaştırabilir
05 Mart 2020 - 14:51 www.finansgundem.com

Hong Konglu yetkililer, evcil kedi ve köpeklerden insanlara yeni tip korona virüs (Covid-19) bulaşamayacağını ancak virüsün insanlardan onlara geçebileceğini bildirdi. Uzmanlar, kedi ve köpeklerde virüsün düşük seviyede görülebileceğini belirtiyor. Hong Kong Tarım, Balıkçılık ve Koruma Bakanlığı, 27, 28 Şubat ve 2 Mart tarihlerinde Covid-19 testine tabi tutulan karantina altındaki bir köpeğin test sonuçlarının "zayıf pozitif" çıktığını açıkladı. Bakanlıktan bir sözcü tarafından yapılan basın açıklamasında, "Şu an için evcil hayvanların Covid-19 kaynağı ya da hastası olabileceğine dair bir veri yok" ifadeleri kullanıldı. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü ve Hong Konglu uzmanlar, oy birliğiyle köpeğin düşük seviyede enfeksiyon kaptığını ve vakanın muhtemelen "insandan hayvana bulaşma" sonucu oluştuğunu ifade etti. Covid-19 taşıyan köpekle test sonucu negatif çıkan bir diğer köpeğin, yeniden Covid-19 testine tabi tutulmaları ardından taburcu edilebileceği belirtildi.

'Hiçbir koşulda hayvanlarınızı bırakmayın'

Bununla birlikte bakanlık aynı evde yaşayan birinde korona virüs tespit edilmesi halinde, evcil hayvanların karantina altına alınması gerektiğini söylüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster