Ana SayfaGündemErdoğan'ın politikaları vatana ihanet---

Erdoğan'ın politikaları vatana ihanet

1 / 2
Erdoğan'ın politikaları vatana ihanet
05 Mart 2013 - 13:51 www.finansgundem.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan'ın "Bulunmaz Hint kumaşı mısın?" sözlerine, "Biz Hint Kumaşı değiliz, olmaya da niyetimiz yoktur. Bizim İmralı canisine pazarlık yapan, sözde çözüm limanına demirleyen ve Türk milletini çöküşe götüren hiç kimseyle görüşecek bir şeyimiz yoktur" diye yanıt verdi. Bahçeli, "Başbakan Erdoğan unutmasın ki, yaptıkları ve tercih ettiği politikaları vatana ihanet suçunu oluşturmaktadır" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti Hükümeti'nin izlediği dış politikayı eleştirerek, "AKP hükümetinin dış politikadaki hayalperest, köksüz, ezberci, başına buyruk, savruk, uçuk ve milli gerçekleri hesaba katmayan adımları ülkemizin etrafındaki tehdit dalgasını gün be gün şiddetlendirmektedir" diyerek şöyle devam etti:
"Suriye'de akan kana doğrudan doğruya taraf olarak sınırlarımızda adı konmamış bir cephe açan hükümet, geri dönülmesi çok kolay olmayacak bir karanlığa hevesle, iştiyakla ve koşa koşa girmiştir. Net olarak söylemek gerekirse, AKP'nin Suriye politikası bir savaş ve şiddet önerisidir. AKP'nin destek verdiği Özgür Suriye Ordusu, PKK'nın bir kolu olan PYD ile anlaşma yapmış ve müşterek hareket etme kararı almıştır.
Denize düşen AKP zihniyeti, PYD yılanına sarıldı
Bize göre bu gelişme şu anlama gelmektedir. İmralı'da teröristbaşına teslim olan AKP hükümeti, Suriye'nin kuzeyinde de bu onursuzluğunu sürdürmüş ve PKK'yla sarmaş dolaş hale gelerek ittifaklık hukukunu bir kez daha tesis etmiştir. Denize düşen AKP zihniyeti, PYD yılanına sarılmış ve Türkiye'yi büyük bir yanlışın içine çekmiştir.Esad'ın gitmesi için PKK'dan medet uman bu kafa yapısı, bağımsız Kürdistan'ın çatısını kendi elleriyle inşa etmekten zerre gocunmamış ve utanmamıştır. Sınırlarımızın hemen ötesinde PYD militanları cirit atarken, AKP'nin kurdurduğu muhalif gruplar bölücü terör örgüt uzantılarıyla anlaşma metinleri imzalarken, Başbakan'ın kuru sıkı atması kimseyi inandırmaya yetmeyecektir.
Cılkı çıkmış bir kanlı gömlek
AKP'nin kiminle yakınlaşacağını, kiminle çatışacağını, kimlerle ilişki kuracağını milli beklentiler ve başkent Ankara jeopolitiği değil de, Atlantiğin karşı kıyısı tayin etmektedir. AKP'nin dış politikası, BOP terziliğinde dikilen sömürgeleşmiş, yozlaşmış ve cılkı çıkmış bir kanlı gömlektir. Başbakan Erdoğan meğerse bunu aceleyle giymek için milli görüş gömleğini, yılanın deri değiştirmesi gibi üstünden atmıştır."
Türkmen öğrenciler AKP'nin yeni engel ve bariyerleriyle karşılaşmakta
AK Parti'nin Irak politikasını da eleştiren MHP lideri, Başbakan Erdoğan gizlemeye çalışsa da asıl amacının, Kerkük'ün Erbil'e bağlanmasını oldu bittiye getirmek ve buna karşılık Kerkük petrollerinden eşini dostunu nemalandırmak olduğunu ileri sürerek şöyle devam etti:
"Başbakan Erdoğan, elinde Mehmetçiğin, Türkmen kardeşlerimizin çıkmayacak kan lekesi bulunan peşmerge başıyla sıra gecelerinde yanak yanağa ve şen şakrak bir halde eğlenirken her şeyi unutmuş ve kendisinden geçmiştir. Şimdi de Türkmen öğrenciler AKP'nin yeni engel ve bariyerleriyle karşılaşmaktadır. Türkmen öğrencilerimize özel olarak tahsis edilen bu hak, Irak kontenjanı olarak değiştirilmiş, öğrenci seçme görevi Irak Türkmen Cephesinden alınarak Bağdat Türk Büyükelçiliğine, üniversitelere yerleştirme görevi de Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'na verilmiştir."
İmralı sürecini eleştirdi
İmralı görüşmelerini de sert biçimde eleştiren MHP Genel Başkanı, özetle şunları söyledi:
"Sicili kararmış bölücüler, kravatlı eşkıyalar, ihanetten sabıkalı müptezeller işbaşındadır. İmralı canisini özgürlüğüne kavuşturma, Türkiye'yi PKK'ya teslim etme izansızlığının ve ahlaksızlığının tahsildarlığına soyunan çapulcular devrededir. Biliniz ki, Türkiye kan ağlamakta, günahkârların peş peşe restine şahit olmaktadır. Biliniz ki, Türk milleti AKP kumpasıyla, AKP ihanetiyle karşı karşıyadır.Başbakan Erdoğan ile İmralı canisinin derin ortaklıkları, AKP ile PKK'nın aynı tende, aynı bedende, aynı can oldukları tüm çıplaklığıyla su üstüne çıkmıştır."
Afişe ve ifşa edilen bu diyaloglar içindei bizim için sürpriz bir şey yok
İmralı görüşmeleri tutanaklarının basına yansımasına da değinen Bahçeli, "Afişe ve ifşa edilen bu diyaloglar içinde, bizim için sürpriz veya şaşırtıcı bir şey yoktur" diyerek şunları kaydetti:
"İmralı canisinden barış incileri, çözüm formülleri, insanlık temennileri bekleyen safdiller, kararmış vicdanlar, taş kalpliler ve zeka özürlüsü bedbahtlar şayet irkilmedilerse, erken gelen bu terbiyesiz, aşağılık ve kalleş sözlerle köşeye sıkıştıklarını er ya da geç göreceklerdir. İmralı canisi ve ölüm çetesi bildik ve malumlarımız olan tezlerini, planlarını ve hain amaçlarını AKP'den aldıkları destek ve gördükleri himayeyle üst bir noktaya taşımışlardır.
Bizim için, BDP'lilerle Öcalan arasındaki görüşmelerin kim ya da kimler tarafından, niçin sızdırıldığının fazlaca bir önemi yoktur. Fakat işin içinde provokatör arayanların, köstebek izi sürenlerin, siyasi dedektiflik görevini deruhte edenlerin, savunmaya geçerek karşı tarafı suçlayanların ve sabotörler işbaşında diyerek ön almaya çalışanların bu sızmada topyekun parmağı olduğu bariz gerçekliktir. AKP zihniyeti, Oslo'dan sonra tekrar iş üstünde yakalanmış, siyasi şerefini, siyasi kalitesini ve siyasi ahlakını tam olarak İmralı'nın köhneliğine gömmüştür.
AKP suçlu arıyorsa BDP'ye, BDP derin kulak arıyorsa AKP'ye bakmalıdır
Eğer gerçekten de AKP suçlu arıyorsa BDP'ye, BDP derin kulak arıyorsa AKP'ye bakmalıdır. Siyasetin bu iki şer cephesi, iblisin bu iki yeryüzü müdavimi Türk milletine psikolojik operasyon tezgahı kurmuş, kamuoyu algısını yönetmek için beraberce kaynattıkları bölücülük kazanına varlığımızı ve hayat haklarımızı atmışlardır. Öcalan'ın hezeyanlarını yayımlayan gazeteye yönelik olarak Başbakan'ın kullandığı argo ifadeler aslında suçüstü basılan bir zanlının telaş ve çırpınışıyla eşdeğerdir. Bize kalırsa, Başbakan Erdoğan ‘Batsın böyle gazetecilik' diyerek havanda su dövmeyi bırakmalı, ille de batacak ve yerin dibine geçecek birisini arıyorsa tez elden aynanın karşısına geçip BOP'çuluktan simsiyah kesilmiş yüz hatlarına dikkat kesilmelidir. Yeri gelmişken, Başbakan'ın ağır hakaretlerini sineye çekip ‘Üstümüze almıyoruz' diyerek alttan alan ve tarafsız, objektif, sorumlu basın ahlakını savunmaktan uzaklara düşenleri esefle karşıladığımızı da belirtmekte yarar görüyorum."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster