Ana SayfaTeknolojiDijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi---

Dijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi

1 / 10
Dijital dönüşümde Weiss’ten şirketlere para kazanma stratejisi
24 Haziran 2016 - 10:18 www.finansgundem.com

KAYHAN ÖZTÜRK – FINANSGUNDEM.COM

Zaman İstanbul’da çok hızlı akıyor; dün gibiydi oysa neredeyse iki yıl olacak. 2014’te kış güneşinin yüzünü hafif hafif göstermeye başladığı bir Ekim gününde oturup konuşmuştuk Michael Weiss’le. O gün altında A.T. Kearney’in imzası olan ‘tedarik zincirinin markalaştırılması’ konulu çarpıcı bir çalışmanın detaylarını masaya yatırmıştık. Bugün ise konumuz dijital fırtına…

Uluslararası danışmanlık şirketi A.T. Kearney’in yönetici ortağı Weiss, uzun zamandır Türkiye’de olmanın avantajlarını iyi kullanıyor. Ülkemizi ve insanını iyi tanıdığı, son çalışmayı anlatırken kullandığı ifadelerde ortaya çıkıyor. GSMA ile birlikte yayınladıkları “The Internet Value Chain” isimli raporu çok önemsediğini vurgulayan Weiss’in gerekçesi de hazır. Hem de duble. “Türkiye ve yurt dışında dijital dönüşümün çok fazla konuşulan bir konu haline gelmesi.” İlginç bulduğu bir noktayı da araya sıkıştırıyor. “Türkiye’de dijitalleşme çok konuşuluyor ama rakamlara bakıldığında henüz çok pozitif bir durum görünmüyor.”

Devam ediyor. “Son 5 yıl içerisindeki dijital fırsatlar hakkında insanlara soru sorduğunuz zaman genellikle Google, Facebook ve Silikon Vadisi’nden bahsediyorlar. Bununla birlikte aslında uluslararası çapta dijital dönüşümde ciddi gayret sarf eden şirketlerin bulundukları sektörler çok daha çeşitli ve sayıları çok daha fazla.”

Dijitalleşmenin kafalarda yarattığı karışıklığın insanlarda bu tanımı karıştırmaya neden olduğunu öne süren Michael Weiss, örnekleme yaparken, “Bir banka için dijitalleşme internet üzerinden verdiği hizmetlerin kalitesi iken, diğer banka için dijitalleşme ATM’lerinin ekranındaki görünümün iyileştirilmesi anlamına gelebiliyor” diye konuşuyor. Teşhisi net. Dijitalleşme hakkında algı da tanım da farklı olabiliyor.

Peki, şirketler dijitalleşmeden korkuyor mu? Yanıt hazır. “Evet, kesinlikle…”

Küresel bir marka olarak bütün sektörlerde hizmet verdiklerini, ancak şimdilerde daha çok teknolojiye ihtiyaç duyan ve teknolojiyi kullanmak isteyen şirketlere yöneldiklerini ifade eden Weiss, yeni müşteri portföyünü isimlendirmiyor ama “Pazardaki lider şirketlerin üst yönetimleri ile çalışıyoruz” sözüyle kuvvetli bir ipucu veriyor.

Weis, dijitalleşme fırtınasında oradan oraya savrulurken ‘Help” çığlıklarıyla A.T. Kearney’e sığınan ve “Ne yapmalıyız?” diye soran CEO’lara alacakları pozisyon konusunda stratejik tavsiyeler verdiklerini anlatırken, kendilerine gelen asıl soruyu da itiraf ediyor. “Bu dönüşümde nasıl para kazanabilirim?” Çok çarpıcı bir beklenti değil mi?

Peki, A.T. Kearney Yönetici Ortağı Michael Weiss, derin tecrübesiyle CEO’lara para konusunda nasıl bir akıl veriyor? İşte ‘internet değer zinciri’ araştırması, işte artık hayatın ayrılmaz parçası dijital dönüşüm, işte yanıtlar…


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selami Karakelle20 Eylül 2016 11:57

    Üzgünüm ama bu şirketlere ve bu adamlara para veren CEO'lara ne demeli bilmiyorum. Şirketinizi dijitalleştirip para kazanmak mı istiyorsun. O zaman gidiyorsunuz Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesinden birisine ve buralardaki bilgisayar mühendisi doktora öğrencilerini buluyorsunuz. Onlara derdinizi anlatıyorsunuz ve işi bitiriyorsunuz... Bu iş bu kadar basit.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster