Ana SayfaBankacılıkNurolBank CEO'su Altuntaş: Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz---

NurolBank CEO'su Altuntaş: Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz

1 / 6
NurolBank CEO'su Altuntaş: Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istiyoruz
07 Haziran 2018 - 12:49 www.finansgundem.com

KAYHAN ÖZTÜRK - FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

“Türkiye’de dünya standartlarındaki tek yatırım bankasıyız” diyor NurolBank CEO’su Özgür Altuntaş. Hisseleri, holding, inşaat ve aile arasında pay edilmiş Nurol Yatırım Bankası CEO’su Altuntaş’la sohbetimizin konusu, şirket, sektör ve hedefleri.  

Bankası adına verdiği rakamlar çok ciddi. Sektörde yüzde 35 ile en yüksek sermaye getirisinin kendilerinde olduğunu söylüyor. “NurolBank, batık oranı sıfırlanmış olan temiz ve son derece karlı bir bilançoya sahip” diyor. Son 4 senede bilançoyu 8 kat büyüterek 2.3 milyar TL’ye, öz kaynakları da 3 kattan fazla büyüterek 260 milyon TL’ye ulaştırmışlar.  

Farklılarını dile getirirken, NurolBank’ın sektörde niş ve butik bir oyuncu olduğunu, müşterinin sorununa göre ürün sağladıklarını belirtiyor. Rekabetteki ayrıcalıklarını, “Tabiri caizse, rakiplerimiz standart binek araba üretiyorlarsa, biz kişiye özel performans arabası üretiyoruz” sözleriyle öne çıkarıyor.  

Yatırım bankacılığının Türkiye ekonomisi iç in çok önemli olduğunun altını çizen Altuntaş, çıtayı yükselterek, Türkiye’nin Goldman’ı, Morgan’ı olmak istediklerini ifade ediyor. Ama bu sözün altyapısını da ekliyor: “Goldman’ın, Morgan’ın yaptığını biz Türkiye’de gerçekleştirdik.”  

“En önemli farkımız hızımız“ diyen Özgür Altuntaş, NurolBank olarak KOBİ’lerin rekabet gücünü arttırmayı hedeflediklerini anlatıyor…  

NurolBank CEO’su Özgür Altuntaş, finansgundem.com’a konuşuyor…  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster