Foto GaleriEkonomiUzmanlar cari açığı yorumladı!

Uzmanlar cari açığı yorumladı!

1 / 2 Uzmanlar cari açığı yorumladı!
12 Mart 2013 - 12:03

ING Bank Başekonomisti Sengül Dağdeviren ekonomik aktivitede öngörülen ivmelenmeye paralel olarak önümüzdeki aylarda yavaş da olsa cari açıkta artış gözleneceğini ifade etti.
Merkez Bankası ödemeler dengesi verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Dağdeviren, TÜİK'in turizm istatistiklerini güncellemesinin ardından yeni rakamları ödemeler dengesi istatistiklerine yansıtan MB'nin ocak ayında 5,6 milyar dolar ile beklentilere yakın bir cari açık açıkladığını ve 2012 yıl sonu gerçekleşmesini ise 48,9 milyar dolardan 46,9 milyar dolara revize ettiğini kaydetti.
Ocak rakamının sonrasında ise 12 aylık birikimli cari açığın sınırlı bir düşüşle 46,8 milyar dolara gerilediğini belirten Dağdeviren, bu durumun uzun süreden beri devam eden iyileşme eğiliminin sonuna gelindiğini ortaya koyduğunu ifade etti.
2012 yılının son çeyreğinden itibaren sona ereceği beklentilerine rağmen devam eden yıllık cari açıktaki toparlanma eğiliminin bu yılın ocak verileriyle birlikte yerini durağan bir seyre bıraktığına dikkati çeken Dağdeviren, ''Ekonomik aktivitede öngörülen ivmelenmeye paralel olarak önümüzdeki aylarda yavaş da olsa cari açıkta artış gözlenecektir'' dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster