Foto GaleriGündemTürkiye'de 'ilk' canlı beyin pili ameliyatı kursu

Türkiye'de 'ilk' canlı beyin pili ameliyatı kursu

1 / 4 Türkiye'de 'ilk' canlı beyin pili ameliyatı kursu
19 Aralık 2021 - 15:28

Prof. Dr. Ali Savaş, Prof. Dr. M. Cenk Akbostancı ve Doç. Dr. Atilla Yılmaz’ın düzenlediği ‘Derin Beyin Stimülasyonu Canlı Cerrahi Kursu’ gerçekleştirildi. Türkiye’de beyin pili ameliyatının canlı şekilde ilk defa kurs olarak verildiğini vurgulayan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Atilla Yılmaz, amaçlarının doktor ve cerrahların bu alanda bilgi birikimini artırmak olduğunu söyledi. Kursa yabancı ülkeden doktorlar da katılım sağladı.

Derin Beyin Stimülasyonu Canlı Cerrahi Kursu dün gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ali Savaş, Prof. Dr. M. Cenk Akbostancı ve Doç. Dr. Atilla Yılmaz’ın düzenlediği kursta canlı yayın araçları ile global ve interaktif iletişim kurularak ameliyat gerçekleştirildi. Hareketlerinde yavaşlık ve katılık şikayetleri olan 67 yaşındaki Parkinson hastası Dudu Çetin’e beyin pili takıldı. Doktorlar, Çetin’in ameliyatını gerçekleştirirken kursa katılan doktorlar ise ameliyatın her aşamasını, toplantı salonuna yansıtılan ekranla izleme fırsatı buldu. Toplantı salonunda 38 doktor canlı ameliyatı izlerken 20’si ise onlinedan takip etti. Ayrıca yabancı ülkeden doktorlar da katılım sağladı. Hastanın uyutulmadan gerçekleştirildiği ameliyatın sonucu ise yüzleri güldürdü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster