Foto GaleriYaşamMeyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler!

Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler!

1 / 21 Meyve sularının içinden çıkan şeylerin ardındaki gerçekler!
18 Mayıs 2021 - 15:00

Piyasada bulunan farklı markalardaki meyve sularıyla ilgili zaman zaman hoş olmayan haberlerle karşı karşıya kalıyoruz. Meyve suyu kutularının içinden çıkan ve ne olduğu bilinmeyen küf ve mukusumsu yapıda, hatta neredeyse canlı gibi duran şeyleri görenler ise “Bizim sağlığımızla oynuyorlar” diyerek isyan ediyor. Peki, bu görüntülerin ardındaki bilmemiz gereken gerçekler neler?

Yaşanılan bu olaylar meyve sularına kuşkuyla yaklaşmamıza neden oluyor. Bunlar denetimsizlik sonucu mu yaşanıyor yoksa normal karşılanması gereken bir durum olarak mı kabul etmeliyiz?

"Meyve suyundan canavar çıktı" haberleri dönem dönem karşımıza çıkar. Canavar görünümlü o oluşum aslında küf ve maya gelişiminden kaynaklanır. Bu durumlarla denetimsizlikten değil, neredeyse her zaman ürün fabrikadan çıktıktan sonraki sevkiyatı, depolanması ve teşhiri sırasında, bazen de son tüketici kaynaklı olarak karşılaşılır. Meyve suyu üretiminde pastörizasyon uygulanır ve bu yöntemle içerisindeki küf, maya ve olası diğer istenmeyen mikroorganizmalar etkisiz hale getirilir.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster