Foto GaleriGündemKovid-19'a yakalanmak mı, aşı olmak mı? Bilim insanları yanıtladı

Kovid-19'a yakalanmak mı, aşı olmak mı? Bilim insanları yanıtladı

1 / 11 Kovid-19'a yakalanmak mı, aşı olmak mı? Bilim insanları yanıtladı
07 Aralık 2020 - 17:57

Pfizer’ın ve Moderna’nın korona virüse karşı geliştirdiği aşılar için sırasıyla yüzde 95 ve 94 oranında koruma sağladığının açıklamasının ardından ABD’li bir senatör tarafından atılan bir tweet geçtiğimiz günlerde dünyanın gündemine oturdu.

 Kentucky eyaleti senatörü Cumhuriyetçi Rand Paul, aşıların başarı oranının oldukça yüksek olduğunu, ancak "doğal olarak edinilmiş" Kovid-19 bağışıklığının yüzde 99,9982 etkili olduğunu iddia etti. Öte yandan, senatöre bu yıl Kovid-19 teşhisi kondu ve hastalıktan sağ çıkmanın aşı olmaktan daha fazla koruma sağladığını savundu.

Peki Kovid-19’a karşı doğal yollarla edinilen bağışıklık, aşıların sağladığı korumadan gerçekten daha yüksek mi? Konuyu değerlendiren bilim insanları "Covid-19'a karşı az riskli durumda bulunan genç ve sağlıklı kişilerin aşı olmasına gerek var mı?” ve “Kovid-19’a hali hazırda yakalanan insanlar aşı olmalı mı?” gibi çok merak edilen soruları yanıtladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster