Vodafone yurt dışı paket mağdurları sayısı artıyor!

Vodafone aboneleri arasında yurt dışı paket mağdurları sayısı artıyor. Fahiş yurt dışı paket faturalarıyla karşı karşıya kalan kullanıcılar seslerini duyuracak yetkili bulamıyor...

FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Vodafone’da yurt dışı paketlerde abone mağduriyetleri ve şikayetleri dikkat çekiyor. İngiltere kökenli GSM servis sağlayıcısı Vodafone’un, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı dönemde “rakiplerinden en büyük farkı olarak lanse ettiği” yurt dışı paketler konusunda mağdur olduğunu öne süren kullanıcı şikayetlerine yenileri ekleniyor.

GEREKLİ UYARI YAPILMIYOR, MAĞDUR EDİLİYOR

Yurt içindeki paket kullanımlarının yurt dışında da geçerli olduğunu öne süren Vodafone yurt dışına seyahat etmeden önce bildirimde bulunan bazı abonelerine paket süreleri hakkında gerekli ve açıklayıcı uyarıları yapmamakla eleştiriliyor.

“Yurt içindeki paketleri dolmuşken, yurt dışına çıkarken bunu Vodafone’a bildiren” ancak yurt dışına çıkmadan önce yapılan aramalarda “paket sürelerinin dolduğuna dair gerekli uyarıda bulunulmayan” aboneler, yurtdışından dönüşlerinde “fahiş ve uçuk” “binleri” bulan faturalarla karşı karşıya kalıyorlar.

ŞİKÂYETLERİNİ DİNLEYECEK MAKAM BULAMIYORLAR

Şirkete yaptıkları haklı başvuruların dikkate alınmadığını belirten mağdur kullanıcılar, “telefon aramalarında kayda alınan görüşmelerinin dinlenilmesini talep etmelerine rağmen”, her seferinde başka bir sonuçla karşı karşıya kaldıklarını, haklılıklarını şirkette dile getirecekleri makam bulamadıklarını ifade ediyorlar.

Vodafone nezdinde “seslerini duyuramadıklarını ve sorunlarını çözecek yetkili bulamadıklarını” belirten Vodafone yurtdışı paket mağduru Finans Gündem takipçileri, şikâyet hattına yapılan şikayetlerinin “ilgisiz” karşılıklar bulduğunu, kendilerine yanıt olarak “mahkemeye giderseniz, faizlerinizin artacağını da unutmayın” gibi kurumsal bir firmaya yakışmayan üsluplarla karşılaştıklarını belirtiyorlar.

“HAKLISINIZ” DEDİLER SONRA VAZGEÇTİLER

Vodafone’da şikayetlerine bir olumlu bir olumsuz yanıt aldıklarını ifade eden ve Finans Gündem’e bu konuda şikayetini ileten mağdurlardan biri başından geçen olayı şöyle anlattı:

“Yurtdışına çıkışta kurumsal abone olduğumuz şirket hattımıza yurtdışı paketi tanımlanmasını talep ettik. Konu ile ilgili aradığımız Call Center’daki Vodafone görevlisi, ‘artık yurtdışı için özel bir paket satın alınmadığını ve mevcut tarife üzerinden yurt dışında da internet kullanımına aynı tarife ile devam edebileceğimizi’ belirtti. Biz de gönül rahatlığıyla yurt dışına çıktık. Ancak tesadüfen biz CALL Center ile görüştüğümüzde yurt içi internet paketimiz limiti aşmış ve aylık limitini doldurmuş. Paketin yenilenmemesi dolayısıyla, limitler yurt dışı GSM operatörlerinin limitleri kullanılarak yapılmış. Ancak Call Center tarafından biz bu durumdan hiçbir şekilde haberdar edilmedik. Kesinlikle uyarı almadık. Dönüşte 2900 TL gibi bir fahiş fatura ile yüzleştik. Vodafone Call Center yetkilileri, ilk başvurumuzda haksız olduğumuzu belirterek ödemeyi talep ettiler. Ancak kayıtların dinlenilmesini talep ettiğimizde ise kayıtları dinleyerek haklı olduğumuza karar verdiler ve özür dilediler. Fakat 15 gün sonra bu karardan yeniden vazgeçtiler. Mahkemeye gitmemiz gerektiğini söylüyorlar. Ancak derdimizi anlatabileceğimiz yetkili bir makam ile yüzleştirmiyorlar.”