Ünal Aysal'a İrlandalı ortak

İrlandalı şirket ESB İnternational Ünal Aysal'ın hangi şirketiyle işbirliği anlaşması imzaladı

İrlanda Başbakan Yardımcısı Eamon Gilmore, enerji sektörünün, İrlandalı şirketlerin Türkiye'de aynı alanda çalışan şirketlerle beraber çalışabileceği çok önemli bir alan olduğunu söyledi. İrlanda Cumhuriyeti'nin resmi mühendislik danışmanlık kuruluşu ESB International ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Ünal Aysal'ın yaptığı UNIT International, İstanbul'da kurulu Yeni Elektrik santralinin işletmesi ve bakımına ilişkin, 30 milyon euro değerinde 5 yıllık işbirliği anlaşması imzaladı.İşbirliği anlaşması bilgilendirme toplantısında konuşan İrlanda Başbakan Yardımcısı Eamon Gilmore, ESB İnternational'ı (ESBI) ve Unit Grubu'nu Yeni Elektrik doğalgaz elektrik santralini oluşturmaları ve anlaşma imzaladıkları için tebrik etti. Gilmore, iş birliğinin gelecek yıllarda 30 milyon euroluk bir miktara ulaşacağını söyledi. ESBI'nin İrlanda'nın önemli şirketlerinden biri olduğunu ifade eden Gilmore, "ESBI, Bu hafta benim de içinde bulunduğum, yönettiğim ticaret misyonundaki bütün şirketler gibi işini genişletmeyi hedefleyen bir şirket. Uluslararası iç hacmini önümüzdeki 5 yılda iki katına çıkarmayı hedefliyor. Bugünkü anlaşma ESBI'ın Türkiye'deki pazarda iş yapmasının başlangıcını gösteriyor. Ankara'ya da geçen yıl ofisi açıldı" diye konuştu. Gilmore, ESBI'ın Türkiye'nin enerji talebini karşılamak için Türkiye'ye yardım etme yeteneğinin de olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bu anlaşma bence yapılabileceklerin bir işareti. Enerji sektörü İrlandalı şirketlerin Türkiye'deki muadilleriyle beraber çalışabileceği çok önemli bir alan. Türkiye'nin enerji talebini karşılayabileceği bir alan ve dün konuştuğum Enerji Bakanı'yla da bu konular dile getirildi. Yenilenebilir enerji, geleneksel elektrik üretimi, Bu alanda İrlandalı şirketler çok yetkin ve Türk hükümetiyle beraber çalışmaya çok istekliler. Bu projedeki tüm ortaklara başarılar diliyorum. Eminim ki bu iş birliği birçok başarılı iş birliğinin başlangıcı olacak."
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-İrlanda İş Konseyi Başkanı Remzi Gür de İrlanda'nın, Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğinin altını çizmek istediğini söyledi. İrlanda'nın yetkin olduğu alanlardan birinin enerji olduğunu ifade eden Gür, "Türkiye'de başka alanlarda da iş yapabiliriz" dedi. Türkiye'nin Orta Asya'daki üretime çok yakın olduğunu ve 2020'de Türkiye'nin enerji talebinin artacağına işaret eden Gür, "Talep potansiyel olarak artıyor. 1990'dan beri küresel ortamının üç kat üstünde artıyor. DEİK, özellikle elektrikli araçlar, enerji konusuna odaklanıyor. Enerji alanında çalışan Türk şirketlerinin bu alana daha fazla eğilmesini sağlıyor. Umarız ki bu anlaşma her iki taraf için de çok faydalı olur" diye konuştu.