TTNet e-ticarete giriyor

TTNet iki yeni web sitesi ile e-ticaret dünyasına girdi

Türkiye'nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET, ''ttnetcarsi.com.tr'' ve ''okacabukaca.com'' adlı iki e-ticaret platformunun tanıtımını, tarihi Mısır Çarşısı'nda gerçekleştirdi.
TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya ile Türk Telekom Grup Üst Yöneticisi (CEO) Hakam Kanafani'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen lansmanda, şirketin yeni dönem vizyonu "TTNET 360: Yeni Bir Müşteri Evreni" kapsamında hizmete sunulan iki yeni platformun tanıtımı yapıldı.
Kaya, Mısır Çarşısı'nın 300 yılı aşkın tarihiyle, geleneksel ticaretin simgelerinden biri olması dolayısıyla, tanıtım için özellikle seçildiğinin altını çizdi.
Şubat ayında lansmanını yaptıkları TTNET 360 vizyonunu hatırlatan Kaya, yeni dönemde TTNET'in, 360 vizyonu ile internet tabanlı tüm dijital platformlarda daha güçlü bir şekilde var olacağını ve dijital ekosistemi geliştirmeye odaklandıklarını ifade etti.
Kaya, sadece internet servis sağlayıcısı olmanın ötesine geçerek, dijital ekosistemi büyütmeye ve hayatı kolaylaştıracak çözümler sunmaya odaklandıklarını belirterek, farklı sektörlerden iş ortaklarıyla çalışarak mevcut ürün ve hizmetlerini dijital ortama taşıdıklarını söyledi.
İki yeni platformu hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Kaya şunları anlattı:
"Fiyat karşılaştırma kılavuzu 'okacabukaca.com' ve kendi servislerimizin online satışına ivme kazandıracağımız 'ttnetcarsi.com.tr' ile müşterilerimizin e-ticarete açılan kapısı olacağız. E-ticaret platformlarımız ile dijital ekosistemin gelişimine katkı sağlayacağız. İnternet tabanlı dijital platformlarda daha güçlü şekilde var olmaya devam edeceğiz. E-ticaret alanında tek başımıza değil, iş ortaklarımız ile beraber büyümek istiyoruz. E-ticaret platformlarımız, bu vizyonumuzun ilk örnekleri. Ancak bunlarla sınırlı kalmayacağız. Çok yakın bir zamanda, Türkiye'yi yeni dijital çözüm ve teknolojiler ile tanıştıracak, dijital müşteri evrenine yeni uygulamalar eklemeye devam edeceğiz."
Kaya sorulan bir soru üzerine, 'okacabukaca.com'un diğer karşılaştırma sitelerinden en büyük farkının, ürün içeriğinin fazla olması ve sitede kullanıcı yorumlarının bulunması şeklinde yanıtladı.
Platformda şu anda 50'ye yakın firmanın bulunduğu bilgisini paylaşan Kaya, "150'ye kadar ulaştırmaya çalışacağız bu sayıyı. Böylece kendimizi o bakımdan da farklılaştırmış olacağız" dedi.
"TTNET, çıtayı yükselterek pazarı şekillendirmeye devam edecek"
Türk Telekom Grubu şirketlerinin teknoloji ve bilgi teknolojileri altyapısına yaptığı yatırımlara dikkat çeken Türk Telekom Grup CEO'su Hakam Kanafani de TTNET'in Türkiye'deki dijital ekosistemin büyümesine önemli katkı sağladığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:
"TTNET, internet servis sağlayıcısı olmasının ötesinde müşterilerinin hayatlarını zenginleştiren çözümler üretiyor. Bugüne kadar iş ortakları ile birlikte dijital ekosistemi büyütmeye yönelik internet tabanlı dijital uygulamaları başarıyla sundu. TTNET, inovasyon için kurduğu işbirlikleri ile dijital iş alanlarına odaklanıyor. Türk Telekom Grubu'nun genişbant iletişim şirketi TTNET değer yaratmaya ve çıtayı yükselterek pazarı şekillendirmeye devam edecek."
Kanafani, gazetecilerin sorduğu bir soruyu yanıtlarken, her şirketin aynı kurallar altında aynı derecede rekabet edebileceğini belirterek, "Vergilerle ilgili durum bütün ülkeler için geçerli. Türkiye'de faaliyet gösteren kurumlar, vergisini de ödemek zorunda... Hem faaliyet gösterip hem vergi ödenmemesi kabul edilir bir şey değil" dedi.
''ttnetcarsi.com.tr'' ve ''okacabukaca.com''
ttnetcarsi.com.tr sitesinden TTNET ürün ve servisleri avantajlı fiyat ve kampanyalarla müşterilere sunuluyor. Sadece TTNET müşterilerine değil, dileyen herkese açık olan ttnetcarsi.com.tr'den, tüm internet paketleri ve kampanyaları, 3G ürünleri ve kampanyaları, Tivibu ev ürün paketleri, TTNET Alo ürün ve ilgili kampanyaları başta olmak üzere bir çok servise evden çıkmaya gerek kalmadan sahip olmak mümkün. Gelecek dönemde, Grup şirketlerinin ürün ve hizmetlerinin eklenmesi ve diğer teknoloji markaları ile yapılacak işbirlikleriyle ttnetcarsi.com.tr'nin ürün içeriğinin daha da zenginleştirilmesi hedefleniyor.
TTNET'in Fenn Bilgi Teknolojileri A.Ş işbirliğiyle hizmete açtığı 'www.okacabukaca.com' sitesi, tüketicilere satın alma kararları öncesi ihtiyaç duydukları bilgileri sunan bir alışveriş kılavuzu olma özelliği taşıyor.
Sadece TTNET'lilerin değil, dileyen herkesin ücretsiz kullanabileceği okacabukaca.com, e-ticaret yapan sitelerdeki uygun fiyatlı 13 ana kategoride binlerce ürünü karşılaştırmalı olarak kullanıcıya sunuyor ve ürünlerle ilgili detaylı kullanıcı yorumlarına yer veriyor.
130 bin adedin üzerinde ürün içeriğine sahip olan ve 50'ye yakın e-ticaret mağazasıyla anlaşması bulunan "okacabukaca.com"da, anlaşmalı e-ticaret mağaza sayısının kısa sürede 150'ye çıkarılması amaçlanıyor.