Topbaş: Bütün aksilikler giderildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Marmaray’da teknik sıkıntı olduğu yönündeki iddiaları cevapladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmaray projesinde ileri bir teknoloji kullanıldığını ifade ederek, "Test sürüşleri başarılı. Test sürüşleri kazaları gidermek adına var. Bu testlerde olası her ihtimal dikkate alındı. Bütün aksilikler giderildi. Şu anda bir problem olmadığı bilgisi bize geldi. Bir sıkıntı yok." dedi.
"BÜTÜN AKSİLİKLER GİDERİLDİ"
Marmaray'ın açılışı için İstanbul'a gelen Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Çırağan Sarayı’nda görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Topbaş, toplantı sonrası bir açıklama yaptı.
Marmaray’da teknik sıkıntı olduğu yönündeki iddiaları cevaplayan Topbaş, "Projede, ileri bir teknoloji kullanıldı. Asrın projesi cumhuriyetimizin 90. yılını taçlandıracaktır. Önemli bir proje. 90. Yılımız hayırlı olsun. Bütün hassasiyetler düşünüldü. 12 buçuk kilometrelik tünel. Boğazın 60 metre altından geçen bir sistem. Japon teknolojisi ile gerçekleştirildi. Her türlü ciddiyetle ihtimaller dikkate alındı. Mühendislikteki esas sanat riskleri sıfırlama olgusudur. Test sürüşleri başarılı. Test sürüşleri kazaları gidermek adına var. Bu testlerde olası her ihtimal dikkate alındı. Bütün aksilikler giderildi. Şu anda bir problem olmadığı bilgisi bize geldi. Bir sıkıntı yok. Proje, İstanbulumuza güzel hizmet verecek. Dünyanın dikkatini çeken önemli bir ulaşım hizmeti." dedi.