Ticaret anlaşmaları ABD ekonomisini büyütecek

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Çin ile imzalanan birinci faz ticaret anlaşması ve NAFTA'nın yerini alan USMCA'nın ülke ekonomisinin büyümesine katkı yapacağını söyledi

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD ile Çin arasında faz 1 ticaret anlaşmasının tamamlanmasını ve NAFTA'nı yerini alan Kuzey Amerika ticaret anlaşması USMCA'nın bu yıl ABD'de GSYH'da büyümeyi 50-75 baz puan katkı yapacağını söyledi.

Fox Business kanalına konuşan Mnuchin, "ABD-Çin ticaret anlaşması ve USMCA'yı bir arada değerlendirdiğimizde büyümede toplal 50-75 baz puan artış göreceğimizi düşünüyorum. Bu, Boeing ve 737 MAX'tan kaynaklı yavaşlamayı için müthiş bir telafi olacak" dedi.

ABD'de yapılan çalışmalar Boeing'in 737 MAX üretiminin durmasının bu yıl GSYH'yı 50 baz puan azaltacağına işaret ediyor. 

Mnuchin ayrıca, ABD hükümetinin ticaret anlaşmasının ikinci fazı için Çin ile birlikte çalışmaya başladığını, Çin hükümetinin şirketlere sağladığı destekler, sübvansiyonlara yönelik endişelerin bu ikinci fazda ele alınacağını da ifade etti.