TEMSA'da iki yeni dedikodu: Önce Ziraat, sonra Sancak

Kulislerde konuşulanlara göre TEMSA konusundaki ilk adımda Ziraat Bankası'na ait Ziraat Katılım şirkete iştirak edecek, geçiş sürecinin ardından iş adamı Ethem Sancak'a satılacak…

FINANSGUNDEM.COM – KULİS HABER

Türkiye'nin en köklü otomotiv şirketlerinden TEMSA'da bekleyiş devam ediyor. Kapalı kapılar ardında görüşmelerde ise birbirinden ilginç alternatifler ve seçenekler masaya yatırılıyor. Türkiye'de ilk kez Finansgundem.com’un “Temsa’da neler oluyor?” başlığıyla 11 Kasım 2019’da yazdığı ve dünyanın haber sitemiz aracılığıyla duyduğu şirkette yeni bir gelişme daha yaşanıyor.

5 Aralık’ta üretimini durduran TEMSA’da fabrikanın tekrar çalışması için yoğun çaba sarf ediliyor. Beştepe’nin devreye girdiği, kamuya ait bir bankanın da haciz işlemini sona erdireceği edindiğimiz bilgiler arasındaydı. Şimdi bu gelişmelere ve alternatif arayışlarına yenileri ekleniyor.

TEMSA konusunda bankaların haciz işlemleri için görüşmelerin devam ettiği ifade edilirken ilk adımı Ziraat Bankası atıyor. Ziraat Bankası'na ait Ziraat Katılım'ın TEMSA'ya iştirak edeceği, bir geçiş süreci yaratılacağı konuşuluyor. Edindiğimiz bilgilere göre geçiş sürecinin ardından BMC'nin Katar devleti ile birlikte ortağı olan iş adamı Ethem Sancak'a satılacağı ifade ediliyor.

Temsa’da neler oluyor?