Tayland'dan 9 milyar dolarlık yatırım

Tayland bu yıl 9 milyar dolarlık havacılık kentinin inşasına başlayacak. Projenin ilk beş yılda 15.600 ek istihdam yaratacağı bildirildi.

Tayland hükümet sözcüsü Tipanan Sirichana, Tayland'ın 290 milyar baht (8,82 milyar dolar) değerindeki U-Tapao havacılık şehrinin inşaatına bu yılın başlarında başlayacağını açıkladı.

Tipanan Sirichana, projenin ilk beş yılda 15.600 ek istihdam yaratacağını ve Tayland'ın havacılık endüstrisinde büyümeyi hızlandıracağını bildirdi.

Yatırım planı, Vietnam savaşı döneminden kalma U-Tapao havaalanını bir ucuz uçuş terminali, Don Muang havaalanı ve ülkenin ana Suvarnabhumi Havaalanı ile bağlantılı yeni bir uluslararası havaalanına dönüştürmeyi planlıyor.

Tipanan, Tayland'ın endüstriyel bölgesinde yer alan kamu-özel projesinin 1.040 hektar (2.570 dönüm) alanı kaplayacağını ve turist çekmeyi amaçladığını söyledi.

Hükümet web sitesine göre, Doğu Havacılık Şehri (Eastern Aviation City) adlı proje aynı zamanda kargo için bir serbest ticaret bölgesi, bir havacılık eğitim merkezi ve uçak bakım, onarım ve revizyon tesislerini içerecek.

Çin Devlet Başkanı'ndan Tayland'a iş birliği mesajı

 

Tayland'a ait savaş gemisi battı: 31 mürettebat kayıp

 

Tayland'da tahtın varisi hastaneye kaldırıldı

 

Tayland MB'den 4 yıl sonra bir ilk

 

Tayland'da esrar üretimi ve ticareti yasallaştı