Şahenk satmaya devam ediyor: Zingat'ta patron Araplar oldu

Doğuş Grubu’nun yüzde 51 ortak olduğu Zingat’ta yeni bir satış süreci yaşandı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki 7 ülkede lider emlak platformlarına sahip Dubai merkezli Propertyfinder Group (PFG), Zingat’taki yatırımını artıma kararı aldı

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Kredi yapılandırması için bankalarla masaya oturan Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, hem yurtiçinde hem de yurtdışında varlık satışına devam ediyor. Son birkaç ay içerisinde 4 ülkede 5 otel satan, sahibi olduğu Atina’daki apartmanı devreden, son olarak Akdeniz Çanağı’nın en büyük yat limanı şirketi ACI’daki payını ise Hırvat emeklilik fonlarına satış kararı alan Doğuş Grubu, bu kez de emlak platformu şirketi için masada. Doğuş Grubu’nun yüzde 51 ortak olduğu Zingat’ta yeni bir satış süreci yaşandı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki 7 ülkede lider emlak platformlarına sahip Dubai merkezli Propertyfinder Group (PFG), Zingat’taki yatırımını artıma kararı aldı. Dubaili PFG, sahibi olduğu yüzde 17’lik hissesine yüzde 23 daha ekledi ve Zingat’taki payını yüzde 40’a çıkardı. Dubaili PFG, böylece REIDIN ve Doğuş Grubu’nun yönettiği Zingat’ta dümene geçti ve ana hissedar konumuna çıktı. Bir başka deyişle Türk dijital emlak platformunda patron Körfez sermayesi oldu.

GEÇEN HAFTA HIRVATİSTAN’DA HİSSE SATMIŞTI

Geçtiğimiz hafta, Borsagündem olarak Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in Hırvatistan’daki en önemli yatırımı yat limanı zinciri ACI’daki hissesini devrettiğini ilk kez duyurmuştuk. Haberimizde Şahenk, Akdeniz’deki en büyük marina zinciri olan Adriatic Crotia International’daki (ACI) sahibi olduğu yüzde 11’lik hisseyi emeklilik fonları AZ Profit ve PBZ Croatia Osiguranje’ye devretmişti.

Şahenk hatırlanacağı gibi İspanya’nın başkenti Madrid’deki Villa Magna’yı Meksikalı RLH Properties’e 210 milyon euroya devreden, ardından da Miami’deTommy Hilfıger ile ortak olduğu Raleigh Hotel’i 103 milyon dolara iş adamı Serdar Bilgili ve ABD’li ortağı Michael Shvo’ya satan Şahenk’in satış listesi Marmaris’teki 5 yıldızlı oteli D-Resort Grand Azur’u Alman TUI’ye devretmesiyle devam etti. Geçtiğimiz ay Atina Hilton Oteli’ndeki payını Suudilere devreden Şahenk, geçtiğimiz haftalarda aynı zamanda ortağı olan ünlü işletmeci Nusret Gökçe’ye İstanbul Maçka’daki Park Hyatt Oteli 50 milyon euro karşılığında satmıştı.