Saç ektirirken sağlığınızdan olmayın!

Doğru yapılmayan saç ekimi geri dönülmez hasarlar bırakabilir

Türkiye’de çok iyi saç ekimi yapılmasına karşın, merdivenaltı diye tabir edilen birçok yerde de sağlıksız koşullarda saç ekimi yapılıyor. Mega Hair Trans Genel Koordinatörü Gülten Ünveren, “Saç eken kişinin sanat icra etmesi lazım. Doğru yapılmayan saç ekimi geri dönülmez hasarlar bırakabilir. Sağlık personeli olmayan kişiler saç ekiyor” diyor.
Mega Hair Trans Genel Koordinatörü Gülten Ünveren, saç eken kişinin sanat icra etmesi gerektiğini söyledi. Son yıllarda Türkiye’nin saç ekiminde çok tercih edilen bir ülke olmaya başladığını belirten Gülten Ünveren, “Saç ekimi çok hassas bir konu. Hastaya sürekli sıvılarla destekleyerek, hastayı hiç sıkmadan, tansiyonunu yükseltmeden çok iyi bir anestezi yapılmalı. İşlem ağrısız yapılmalı. Saç eken kişinin sanat icra etmesi lazım. Saç eken kişinin de enerjisinin hastaya karşı pozitif olması gerekir. Bu da çok kalifiye bir sağlık personeliyle yapılacak bir iş. Hem anestezi konusunda, hem ameliyathane konusunda ek eğitimler alınmalı. En büyük yükü hemşireler çeker. İşçilik kısmında, emek kısmında hemşireler öne çıkıyor.” Dedi.
BULAŞICI HASTALIKLARA DİKKAT!
Saç ekiminde en büyük sorunun sağlık personeli olmayan kişilerin de bu işleri yapmaya başlaması olduğunu anlatan Ünveren, şunları söyledi: “Tek sorun sağlık personeli olmayan kişilerin saç ekimi işine girmesi. Ciddi yan etkiler yapabilir. Bulaşıcı hastalıklar konusunda çok dikkatli olunmalı. Özellikle de kan yoluyla… Hastaya öncelikle check-up yapılmalı. Tüm vücudunun fiziki tablosu ortaya çıkarılmalı. Eğer hastada bulaşıcı bir hastalık varsa öncelikle tedavi olması gerektiği söylenmeli.”
EN GÜVENLİ YER HASTANELER
Saç ektirecek hastalara bir de tavsiyede bulunan Mega Hair Trans Genel Koordinatörü Gülten Ünveren, şöyle devam etti: “Hasta iyi bir yeri nasıl anlar? Öncelikle saç ekimi yaptıracağı yeri araştırmalı. Bu işi ne zamandır ve nasıl yaptığını sormalı. Saç ekimi yapabilmesi için eğitim almış mı? Diye sorulmalı. Bu sorulara doğru cevaplar alınabilmeli. En önemlisi ise hastane ortamı olmalı. En güvenli yer hastanelerdir.”