Murat Sarı’ya ING’de önemli görev

Küresel banka devi ING’de, tüm bireysel kredilerden sorumlu mevkiye bir Türk getirildi. ING Bank GMY Murat Sarı terfi ederek Amsterdam’da görevlendirildi.

FINANSGUNDEM.COM

Türk bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden ING KOBİ ve Bireysel Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcısı Murat Sarı, bundan böyle ustalığını ve tecrübesini uluslararası alanda konuşturacak.

İktisat diplomalı, Muhasebe ve Finans üzerine yüksek lisans sahibi Murat Sarı, özel bankalardaki yükselişini, 2011 yılında katıldığı ING Bank’ta da sürdürdü.  

Ekip ruhuna katkıları ve üstün vazife anlayışıyla ING Türkiye’de başarılı çalışmalara imza atan Murat Sarı terfi ederek, ING Merkez’de görevlendirildi. Küresel banka devinde global anlamda tüm bireysel kredilerin sorumluluğu Sarı’ya verildi. Sarı, Amsterdam’da  Global Head of Consumer Credits olarak işbaşı yapacak.

MURAT SARI KİMDİR?

1972 doğumlu olan Murat Sarı, İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nde lisans; Marmara Üniversitesi İngilizce Muhasebe ve Finans Bilim Dalında yüksek lisans eğitimi almıştır. İş hayatına Pamukbank’ta Kurumsal Krediler bölümünde başlayan ve Girişimci Krediler organizasyonuna liderlik eden Murat Sarı, kariyerine Akbank’ta Şirket Kredileri, Bireysel Krediler ve Kredi Kartları alanlarında üst düzey sorumluluklar alarak devam etmiştir. Aynı zamanda, Kredi Kayıt Bürosu Yönetim Kurulu, ING Menkul Kıymetler A.Ş. Yönetim Kurulu ve Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Yönetimi üyeliği görevlerini de yürütmüştür. 2011 yılından bu yana “Kobi ve Bireysel Kredi Tahsisten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı” unvanıyla ING Bank Türkiye’de görev yapmış olan Murat Sarı evli ve 3 çocuk babasıdır.