Moody's'ten ABank'a yüksek not!

Abank GM Meriç Uluşahin, "ABank, Moody’s’in en yüksek notu verdiği bankalar arasında yerini aldı" dedi

ABank, uluslararası rating kuruluşu Moody’s’den ilk kez derecelendirme notu aldı. ABank, Moody’s’in Baa3 notu ile Türkiye’de en yüksek nota sahip bankalar arasında yerini aldı.

Derecelendirme bültenini 26 Ağustos 2015 tarihinde yayınlayan Moody’s, ABank’ın yerel ve yabancı para cinsinden uzun ve kısa vadeli kredi notlarını Baa3/Prime-3, ulusal ölçekteki notunu A1.tr/TR-1 olarak belirledi. Uzun vadeli yabancı para notunun görünümünü Türkiye
ülke notunun görünümüne paralel olarak ”Negatif”, uzun vadeli yerel para ve ulusal ölçekteki not görünümlerini ise “Durağan” olarak açıklayan Moody’s, yayınladığı raporunda, ABank’ın karlılığına ve kar marjlarındaki güçlenmeye vurgu yaptı. Moody’s, Baa3 notunun özellikle Bankanın ana hissedarı Commercial Bank’ın desteğinin bir yansıması olduğunu belirtti.

MOODY’S’İN EN YÜKSEK NOTU VERDİĞİ BANKALAR ARASINDA

Bankanın aldığı yeni derecelendirme notunu değerlendiren ABank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Türkiye’de Fitch Ratings tarafından halihazırda verilen en yüksek nota sahip bankalardan biri olan ABank’ın, şimdi de Moody’s’in en yüksek notu verdiği bankalar arasında yerini aldığını söyledi.

ABank’ın odaklı bankacılık anlayışı ile hedeflediği sektör ve alanlarda, uzmanlığı, hızı, verimliliği, güçlü altyapısı ve teknolojisiyle müşterilerinin birincil bankaları olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Genel Müdür Meriç Uluşahin, son dönemde yurt içi ve yurt dışı piyasalarda ardı ardına başarılara imza attıklarını söyledi. Uluşahin, ABank’ın ana hissedarı Commercial Bank’ın desteğinin Fitch Ratings’in ardından Moody’s tarafından da tescil edildiğini de sözlerine ekledi.