Milyonluk araçları olan Kripto Faruk’a yakın koruma!

Thodex isimli kripto para borsasının bir anda işleme kapanması ve kurucusu Faruk Fatih Özer’in kaçmasının ardından yeni detaylar ortaya çıkıyor

Türkiye merkezli Thodex isimli kripto para borsasının bir anda işleme kapanması ve kurucusu ve yöneticisi 27 yaşındaki Faruk Fatih Özer’in yatırımcıları 2 milyar dolar dolandırarak yurtdışına kaçmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 22 Nisan’da resen “nitelikli dolandırıcılık” ve “suç örgütü kurmak” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayla ilgili dün yaptığı açıklamada, “Soruşturma kapsamında şirket sahibi olan şüpheli F.F.Ö.’nün 20 Nisan 2021’de yurtdışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanmış, ayrıca şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmiştir” denildi.

EMEKLİ POLİSİ KORUMA TUTTU
Araştırımlar derinleştirilince Thodex kripto para borsasıyla yaklaşık 400 bin kullanıcıyı mağdur ederek Arnavutluk’a kaçtığı iddia edilen Faruk Fatih Özer’in emekli bir polisi yakın koruma tuttuğu, işlerinin kötü gittiği son dönemde de korumasını yanından hiç ayırmadığı ortaya çıktı.

Özer’in 8 ay önce Maslak’taki bir plazada aylığı 15 bin TL’ye bir home ofis kiraladığı, işlerini buradan yürüttüğü öğrenildi.

Aralarında milyonluk araçların da olduğu otomobilleri de rezidansın garajında bulundu. Ancak Özer’in Arnavutluk’a kaçarken geride bıraktığı otomobillerinin kendi üzerine kayıtlı olmadıkları tespit edildi. Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer Pendik’te saklandığı evde yakalandı. Özer’in babası Zülküf Özer ve kız kardeşi Serap Özer ise halen aranıyor.

Kripto Fatih'in ağabeyi gözaltına alındı

Başsavcılıktan Thodex açıklaması

Kripto Faruk'un diğer şirketi: HOPPARA

Thodex'ten sonra Vebitcoin de faaliyetlerini durdurdu