Mester: Mart'ta faiz artırımını destekleyebilirim

Fed'in Mart ayında yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında faiz artırımına gitmesine bir destek de Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'den geldi.

Aralık ayında yapılan toplantıda 2022 yılında 3 faiz artırımı öngören üyeler arasında yer alan Mester, "Eğer ekonomi Mart ayında bugünkü gibi görünüm ise, görünüm benzer olur ise, faiz oranlarının artırılmasını ve pandeminin başında ihtiyaç duyduğumuz olağanüstü desteğin bir kısmının geri çekilmesine başlanmasını desteklerim" diye konuştu. 

Mester, kaç faiz artırımına ihtiyaç olacağını bilebilmek için ekonominin nasıl geliştiğini görmek gerektiğini belirtirken, "Enflasyonun Fed'in olmasını istediği yerin üzerinde olması nedeniyle para politikası duruşunun yeniden ayarlanmasının gerekli olması muhtemel" dedi. 

Fed'in bilançosunu küçültmekte son seferinde yaptığından çok daha hızlı hareket edebileceğini de ifade eden Mester, "Ekonomi şu anda çok daha güçlü ve bilanço çok daha büyük" dedi. 

Cari ortamda Fed'in enflasyonu aşağı getirmek için adım atmasının gerçekten önemli olduğunu belirten Mester, "Enflasyonun çok yüksek, işqücü piyasasının güçlü olduğu ve Fed'in eyleme geçmesi gerektiği açık. Fed, ekonomiyi positif bir yörüngede tutabilmek için yapabileceği her şeyi yapacak. Bu Fed için zor olacak, ancak yapması gereken bu" diye konuştu.

Bostic: Enflasyonun uzun bir süre yüksek kalması riski var

 

2022 Küresel Riskler Raporu açıklandı

 

Nagel: Enflasyon ECB'nin beklediğinden daha yüksek olabilir