Kalkavan rüşvet mi dağıttı?

‘Cezaevinde rüşvet’ operasyonu Faruk Kalkavan’a da uzandı

Otomobiliyle çarptığı modacı Sinem Yalçın’ın ölümüne neden olan Faruk Kalkavan hakkında cezaevinde rüşvet dağıttığı iddiasıyla soruşturma açıldı..
Vatan'ın haberine göre, İstanbul’da geçen temmuz ayında gerçekleştirilen ‘cezaevinde rüşvet’ operasyonu Faruk Kalkavan’a da uzandı. Faruk Kalkavan, 2008 yılında İstanbul Acıbadem’de otomobiliyle seyrederken emniyet şeridinde aracını kontrol eden moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a çarparak, genç kadının ölümüne neden olmuştu. Kazayla ilgili yapılan yargılama sonucunda 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Kalkavan, kayıplara karışmıştı. Daha sonra Belarus’ta yakalanan Faruk Kalkavan, cezasını çekmek için 9 Ağustos 2012’de Ümraniye Cezaevi’ne konuldu. 9 Kasım 2012’de yürürlüğe giren 3. Yargı paketi kapsamında da açık cezaevine nakledildi. İnfaz yasasına göre açık cezaevinde 3 yıl 2 ay daha kalması gereken Kalkavan, buradaki cezasının da 12 ayını tamamladı. Böylece Kalkavan’ın 27 aylık cezası kaldı.
Ancak Temmuz ayında İstanbul’da, rüşvet karşılığında, cezaevine silah, uyuşturucu ve cep telefonu soktukları iddiasıyla, aralarında Silivri 1 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü, Kartal Açık Cezaevi Müdürü ve polislerin de bulunduğu çeteye yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında Ahmet D.nin elebaşılığını yaptığı 35 kişinin gözaltına alınmasının ardından, cezaevinde rüşvet verdiği iddiasıyla Faruk Kalkavan hakkında da soruşturma başlatıldı.
‘Aslında ben mağdurum’
Savcı tarafından ifadesi alınan Kalkavan, eğitimine devam etmek için her gün cezaevinden çıktığını söyledi. Kalkavan bir süre sonra cezaevindeki memurların geliş-gidiş saatleri konusunda kendisine sorun çıkardığını anlattı. Bunun üzerine Ahmet D. ‘ye başvurduğunu belirten Kalkavan, şöyle devam etti: “Ahmet D. idaredeki yöneticilere para verildiği takdirde bu tür zorlukların yaşanmayacağını söylediği için ben de görevlilere para vermek zorunda kaldım. Ben aslında bu olayda mağdurum.”
’Denetimli serbestlik hakkı ortadan kalkar’
Avukat Cesim Parlak, Kalkavan’ın durumuna ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Ceza İnfaz Yasası’na göre açık cezaevinde yatan hükümlü hakkında 7 yıl ve üstü hapis cezası gerektiren bir suçtan dolayı soruşturma açılmışsa, kişi kapalı cezaevine gönderilir. Adı geçen kişi bu yasa kapsamındadır. Hatta denetimli serbestlik yasasından da istifade edemez.”
Cezaevinden özel otomobiliyle çıkıyor
Hala cezasını Kartal H Tipi A Cezaevi’nde çeken Faruk Kalkavan tutuklu bulunduğu bu sürede, gündüzleri üniversite eğitimine devam etti. Kalkavan, işe ve üniversiteye şoförü olan lüks aracıyla gidiyor.Cezaevinde telefon kullanma hakkında da sahip olan Kalkavan, yılda 4 kez de cezaevinden izinli olarak çıkabiliyor. Her bir iznin süresi 4 gün ile 7 gün arasında değişiyor.