İngiltere'de yeni Kovid-19 varyantları tespit edildi

İngiltere yetkili makamları iki yeni Kovid-19 varyantının tespit edildiğine dair açıklamalarda bulundu.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de Omicron varyantının çok sayıda alt versiyonunun dolaştığı bildirildi.

UKHSA yaptığı açıklamada, ileride yapılacak çalışmalar için Kovid-19 virüsünün Omicron varyantının alt versiyonu olan türlerine BQ.1 ve XBB isimlerinin verildiğini belirtti.

İki alt versiyon olan BQ.1 ve XBB hakkında, bağışıklıktan kaçma potansiyelinin çok yüksek olduğu ancak varyantların endişe verici tür olarak tanımlanmadığı bilgisi paylaşıldı.

Sağlık Güvenliği Ajansı'ndan yetkili Dr. Meera Chand, "SARS-CoV-2'nin yeni varyantlarının ortaya çıktığını görmek beklenmedik bir şey değil. BQ.1 ve XBB varyantları endişe verici tür olarak tanımlanmadı. UKHSA her zaman olduğu gibi durumu yakından takip ediyor." ifadelerini kullandı.

Dr. Chand ortaya çıkan varyantlarla en etkili mücadelenin Kovid-19'a karşı geliştirilen aşılar olduğunu vurguladı. Dr. Chand, herkesi tüm aşılarını olmaya çağırdı.

Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC), 21 Ekim'de, Avrupa'da kasım ortasından aralık başına kadar BQ.1 alt versiyonunun baskın tür olacağını bildirmişti.

Merkezden yapılan açıklamada, BQ.1 varyantının en çok dolaşımda olduğu ülkelerin yüzde 19 ile Fransa, yüzde 9 ile Belçika, yüzde 7 ile İrlanda, yüzde 6 ile Hollanda ve yüzde 5 ile İtalya olduğu ifade edilmişti.

Kovid-19 belirtilerinin aylarca görülme sebebi: Psikolojik

 

ABD, Kovid-19 aşısını çocuk aşı takvimine ekliyor

 

Kovid-19 "küresel acil durum" olarak nitelendirilmeye devam edecek