İngiltere tarihinde ilk kez negatif tahvil sattı

Kovid-19 salgını sürecinde güvenli liman olarak bilinen tahvil piyasasında alımları zorlaştırarak yatırımcıları piyasaya yönlendirmeyi hedefleyen İngiltere tarihinde ilk kez negatif oranlı tahvil sattı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere, enflasyondaki düşüşün 2016'dan bu yana en düşük seviyesine düşmesi nedeniyle ilk kez negatif getirili tahvil sattı. İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) fiyat artışını yüzde 2 hedefine geri döndürmek için daha fazla adım atması gerekebileceğini vurguladı.

Borç Yönetim Dairesi'nden (DMO) yapılan açıklamaya göre, ülke birinci derece üç yıllık tahvilleri 3,8 milyar sterline eksi yüzde 0,003'lük bir getiriyle sattı. Sınırlı negatif verim tahvili vade süresine kadar elinde tutan yatırımcıların normal faiz ödemeleri ve anaparanın geri dönüşünü hesaplarken daha az verim alacaklarını gösteriyor.

İngiltere tarihinde ilk

İngiltere 2016 yılında negatif getiri ile bir aylık hükümet borcu satmıştı. Ancak bu hamleyle İngiltere ilk kez bilindik 3 aylık tahvilleri sıfırın altında bir değere satmış oldu.

Çarşamba günkü ihale, BOE'nin halihazırda tarihi seviyelerde düşük olan ana faiz oranını negatif bölgeye düşürmesi gerekip gerekmeyeceği konusundaki tartışmaların arttığı bir dönemde gerçekleşti. İngiltere’de politika belirleyicilerinin enflasyonu yüzde 2 hedefine geri döndürmeye ve ekonomiyi korona virüs kaynaklı karmaşadan korumaya çalışıyor.

Tahvile talep düşmedi

İngiltere çarşamba günkü ihalede, DMO'nun satmak istediği miktarın 2,15 katı tutarında 8,1 milyar sterlinlik sipariş aldı. Güçlü talep, uzun İngiltere'nin güçlü kredi bilançosu ve ekonomisi nedeniyle bir sığınak olarak kabul edilen birinci seviye tahvillerin cazibesinin altını çiziyor. Bu talep ayrıca İngiltere’nin Kovid-19 salgını nedeniyle üstlendiği borçlanmadaki büyük artışa ilişkin piyasa korkularının tahviller konusunda piyasa iştahını kesmediğini de gösteriyor.

İngiltere genişlemeyi artırır mı?

 

Temettü bekleyen yatırımcılar için cazip hisseler

 

Rolls Royce 9 bin kişiyi işten çıkarıyor