Hibrit çalışma kaos mu yaratacak?

Ofise dönüş, eski sisteme dönüş olmayacak. Ancak henüz kimse hibrit çalışmanın neler getireceğini ve ofise dönüşün nasıl gerçekleşeceğini bilmiyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs öncesi dönemde iş hayatının geleceğiyle ilgili birçok fikir ortaya atılıyordu. Bu fikirler genellikle iki gruba ayrılıyordu: İnsanların yerini robotların alacağı ve kitlesel işsizliğin ortaya çıkacağını düşünen teknolojik distopyacılar ve makinaların çalışanların hayatını kolaylaştıracağı ve yaratıcılıklarını kullanabilecekleri işleri yapmaları için zaman sağlayacağını düşünen teknolojik optimistler.

Henüz bu noktaya varmamış olsak da, iş hayatında büyük bir değişimle karşı karşıyayız. Yüksek ihtimalle evden çalışma ve ofisten çalışmanın bir araya geldiği hibrit bir model, pandemi sonrasında yükselişte olacak. Financial Times’ın haberine göre önümüzde parlak bir dönem olabilecek olsa da, engellerle dolu. Microsoft tarafından yakın zamanda yayılanan bir raporda, “birçok kurum hazır değil. Hibrit çalışma oldukça zor” dendi.

İngiltere’de Liverpool John Moores University İnsan Kaynakları Danışmanı ve Öğretim Görevlisi Gemma Dale, ofise dönme konusunda rahat olmayan isimler arasında.

Dale pandeminin oturmuş olan rutinlerimizi baş aşağı ettiğini ve pandemi sonrasında işe gitmek için yolculuk yapmanın ve kahve molalarının unutulduğunu söyledi. Evden çalışma her gün yeni bir ritim bulmak anlamına geliyordu. Birçoğumuz için ofise dönüş eski bir sisteme dönmek değil, yepyeni bir hayata adım atmak. Üstelik kimse bunu nasıl yapacağını henüz bilmiyor.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre tam zamanlı ofis hayatına yeniden başlamak da ihtimaller arasında. Ancak hibrit çalışma da şirketlerin değerlendirdiği bir seçenek. Hibrit çalışma teoride kulağa harika gelse de şirketlerin birimleri arasında bazı iletişim kopukluklarına neden olabilir. Verimlilik Koçu Casey Moore, çalışanların yapılacaklar listesindeki kalemleri lokasyona göre ayırmalarını tavsiye etti. Moore, “bu şekilde bir haftalarını planlayabilirler” dedi.

iPhone, kullanıcılarının depresyonda olup olmadığını anlayabilecek

 

İstihdam kıtlığı sorununa robot çözümü

 

Ödeme devrimiyle yükselen 5 fintek şirketi