Her 3 tüketiciden biri internet reklamlarından rahatsızlık duymuyor

GfK ve IAB Türkiye iş birliği ile gerçekleştirilen araştırma kapsamında tüketicilerin internette çıkan reklamlar ile ilgili değerlendirmeleri alındı.

GfK ve IAB Türkiye'den yapılan araştırma bulgularına göre, her 3 tüketiciden ikisi internette çıkan reklamlardan rahatsız olduğunu belirtti.

Rahatsız olanlara en çok hangi reklam türünden rahatsızlık duyduğu sorulduğunda, %33 ile “içeriğin ortasında beliren reklamlar” birinci sırada yer aldı. Bu reklamları sırasıyla %26 ile “kendiliğinden oynamaya başlayan sesli videolar” ve %21 ile “İçeriğin üstünde çıkan ve içinde geri sayma olan reklamlar” takip ediyor.

İnternette çıkan reklamlardan rahatsız olduğunu belirten her 4 kişiden biri reklamların websitesinin yavaş açılmasına neden olduğu için, her 5 kişiden biri de reklamlar bilgisayarlarına virüs bulaştırdığı için rahatsız olduğunu belirtiyor.

Yine bu kişilerin %31’i rahatsız olmalarına rağmen reklam gösterimi olan ve ücretsiz mobil uygulamaları veya internet üyeliklerini tercih edeceğini söylüyor. Rahatsız olan tüketicilerin büyük çoğunluğu (%91) internette reklam çıkmasını engelleyen bir uygulama / eklenti olan Adblocker’ı kullanmıyor.