Havalar nasıl olacak?

Yağışlar hangi bölgelerde etkili olacak...

Meteroloji'den yapılan değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğusu ile zamanla Trakya kesiminin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçeleri, Trabzon'un doğu çevreleri ve öğle saatlerinden sonra Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin ile Çorum ve Tokat'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları, Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuvvetlice (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla Trakya kesiminin parçalı, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu ile zamanla bölge genelinin çok bulutlu, Rize, Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçeleri, Trabzon'un doğu çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Artvin ve Amasya ile Tokat ve Çorum'un kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğusunun parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık geçeceği tahmin ediliyor.