Halkbank'ta sürpriz atama

Dünya Gazetesi, Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun Genel Müdürlük koltuğuna oturacağını iddia etti.

17 Aralık operasyonu sonrası tutuklanan Süleyman Aslan'ın oturduğu Halkbank Genel Müdürlüğü koltuğuna yeni bir isim getiriliyor. Bankadan KAP'a yapılan açıklamada, bankanın Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun getirildiği bildirildi. Açıklamada, "Bankamız Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ahmet Kahraman'ın vefatı nedeniyle boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine, Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi uyarınca, Sayın Ali Fuat Taşkesenlioğlu seçilmiştir. Sayın Ali Fuat Taşkesenlioğlu 7 Şubat 2014 tarihi itibariyle Yönetim Kurulu Üyesi görevine başlamıştır" denildi.
Kulislerde konuşulanlara göre ise Taşkesenlioğlu yönetim kurulunun kendi içinde yapacağı toplantı sonrası genel müdürlük görevine getirilecek. Bu görevden önce VakıfBank Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Taşkesenlioğlu, Vakıfbank'a da BankAsya'dan geçmişti.
Bu arada halen Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi olan Süleyman Aslan'ın nisan ayında yapılacak genel kurul sonrasında bu görevinin sona ereceği söyleniyor.(Dünya Gazetesi)