Güler Sabancı'dan hem diploma hem öğüt

Sabancı Üniversitesi, 21 Haziran 2014 Cumartesi günü, lisansüstünde 15. dönem, lisans programlarında 12. dönem mezunlarını verdi

Mezunlar diplomalarını, üniversitenin Tuzla’daki kampüsünde gerçekleşen ve yaklaşık 5 bini aşkın kişinin katıldığı törenle aldılar. Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı törende yaptığı konuşmada, genç mezunlara, “21 yüzyılın en kıt, en değerli kaynağı fikirdir. Sizler de kimsenin yardımına muhtaç olmadan, büyük başarılar elde edebilirsiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, muhtaç olduğunuz kudret sadece sizin elinizde” diye seslendi.

CHURCHILL’DEN ALINTI

Yeni mezunlara hayatla ilgili tavsiyelerde bulunan Sabancı şunları söyledi: “Gençlerin güçlü yönlerini kabul etmek, özgürlüklerine ve kişisel isteklerine saygı duymak verebileceğimiz en iyi mezuniyet hediyesidir. Doğru olduğuna inandığınız değişimi cesaretle savunmaya ve uygulamaya devam edin. Gelişmek değişmektir, mükemmel olmaksa çok sık değişmektir demiş Churchill. Bunu unutmayın! Ancak şunu da unutmayın; her şeyi, her istediğiniz zaman değiştiremezsiniz!”