Goldman Sachs'tan hisse senetleri piyasası için 'sıkılaştırma' tahmini

Goldman Sachs analistleri, Fed'in para politikasında sıkılaştırmanın sonuna gelindiği sinyalini verdiğinde hisse senetlerinde satışın biteceğini öngördü.


Goldman Sachs stratejistlerine göre, hisse senetlerinde yaşanan satış Fed para politikasında sıkılaştırmanın sona erdiği sinyalini verdiğinde, dibe ulaşacak.

Stratejist Vickie Chang yazdığı yatırımcı notunda, Fed'in para politikasında sıkılaştırmanın sona erdiği sinyalini resesyon görünür hale gelene kadar vermeyebileceğini vurguladı.

"Resesyon, piyasanın finansal şartların yeterince sıkılaştığına ve Fed'in yeterince sıkılaştırma yaptığına daha fazla güvenmesi için gerekli olabilir" ifadelerini kullanan Chang, "Geçmişe bakıldığında para politikasında sıkılaştırma hisse senetleri dibi görmeden yaklaşık 3 ay önce duruyor ve sonrasındaki 2 ayda para politika gevşemeye doğru kayıyor" dedi.

Chang, Fed'in net bir şekilde resesyona girilmeden para politikasında gevşeme sinyali vermesinin muhtemel olmadığını, ancak 2018'de olduğu gibi sıkılaştırma risklerinin azaldığı yönünde net bir sinyal verilmesinin hisse senedi piyasalarında toparlanma için yeterli olabileceğini de vurguladı.

Goldman Sachs’tan Brexit göçü

 

Goldman Sachs: Çin gayrimenkul firmaları temerrüde düşebilir

 

Goldman Sachs: Hisse senetleri uzun vadede kazandıracak