BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs’tan Brexit göçü----

Goldman Sachs’tan Brexit göçü

Goldman Sachs’tan Brexit göçü
20 Mayıs 2022 - 17:59 www.finansgundem.com

Brexit sürecinin sonlanmasının ardından finans devleri teker teker Kıta Avrupası’ndaki merkezlerini güçlendiriyor. Goldman Sachs geçen yıl 350 personelini daha Avrupa birimine yönlendirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışının (Brexit) ardından büyük yatırım bankaları Kıta Avrupası’na yönelmeye devam ediyor. Financial News’in haberine göre dev Wall Street bankası Goldman Sachs geçtiğimiz yıl AB operasyonlarını güçlendirmek için bölgeye 350 personel yönlendirdi.

19 Mayıs tarihinde açıklanan verilere göre, Brexit sonrası planlarını uygulamaya devam eden ABD yatırım bankacılığı devinin, 2021 sonu itibariyle merkezi Kıta Avrupası’nda olan Goldman Sachs Avrupa biriminde 908 personeli bulunuyordu.

Söz konusu rakam bir önceki yıla göre bölgedeki personelde %63’lük bir artışı ifade ediyor. Goldman’dan yapılan açıklamada, “Goldman Sachs Grup’un Brexit stratejisinin bir parçası olarak 2021’de Avrupa’nın dört bir yanındaki aktivitelerimiz genişletmeye devam ediyoruz” denildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs Avrupa’nın farklı bölgelerinde üst düzey bankacılara sahip olmayı içeren bir Brexit stratejisini sürdürüyor. Wall Street bankası bu bağlamda İspanya, İtalya ve İskandinav devletleri de dahil olmak üzere Kıta Avrupası’ndaki sözleşme bankacılarından oluşan ekiplerini güçlendiriyor. Fransız gazetesi Le Figaro'nun haberine göre, Goldman önümüzdeki 18 ay içinde Paris’teki merkezine dahil etmek üzere 50 bankacıyı daha işe alacak.

Banka geçen yıl bölgedeki tazminat ödemelerine bir önceki yıla göre dört kat daha fazla para harcadı. Goldman’ın Avrupa’daki çalışan maliyetleri 114 milyon eurodan 536 milyon euroya yükseldi. Geçtiğimiz yıl beklenmedik bir şekilde yükselişe geçen sözleşme bankacılığı finans devlerini yetenekli çalışanlarını korumaya zorladı. Goldman Sachs da bu süreçte dünya çapında maaş ve ikramiyeleri yükselten bankalar arasında yer alıyordu. Goldman’ın Avrupa’daki tazminat maliyetleri ortalama 590 bin euro.

Banka ayrıca çeyrek boyunca varlıklarını Kıta Avrupası’na kaydırdı.2021 sonunda 55,1 milyar euro olan bankanın Avrupa birimindeki varlıkları bir yıl öncesine göre 32,8 milyar euro arttı.

Finansal hizmetler kuruluşlarının Brexit'e nasıl tepki verdiğine dair uzun zamandır beklenen ve 19 Mayıs'ta yayınlanan Avrupa Merkez Bankası incelemesinde bankalar personelini kıtaya yeterince hızlı hareket ettirmedikleri gerekçesiyle eleştirildi. ECB'nin Denetim Kurulu Başkanı Andrea Enria, konuyla ilgili bir yazısında bankaların ticaret masalarının beşte birinden fazlasının "denetim faaliyetlerinin hedefi olmayı" garanti ettiğini söyledi.

Goldman Sachs’tan kıdemli personele sınırsız tatil izni

 

Goldman Sachs ikramiyeleri yüzde 66 düşürdü

 

Goldman Sachs bilançosunu açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)