Garanti, Türkiye'nin kadın girişimcilerini arıyor

Garanti Bankası, KAGİDER ve Ekonomist Dergisi, Türkiye’nin kadın girişimcilerini arıyor… Yarışma için başvurular başladı…

Garanti Bankası, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) veEkonomist dergisinin işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması”na başvurular başladı. Bu yıl 9.’su gerçekleştirilecek yarışmaya; Türkiye’de yaşayan ve hakim ortak olduğu işletmenin yıllık cirosu 40 milyon TL’nin altında kalan tüm kadın girişimciler başvurabilecek ya da aday gösterilebilecek. Başarılarını paylaşarak, kadın girişimcilerin cesaretini artırmak ve birbirlerine ilham vermek isteyen adaylar, bu yıl yeni tasarımıyla hizmete sunulan www.kadingirisimciyarismasi.com sitesi üzerinden, 31 Temmuz 2015 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek. Yarışmaya başvuran kadın girişimciler; “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi”, “Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci”, “Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci” ve “Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” kategorilerinde değerlendirilecek. 

NAFİZ KARADERE:  TÜM KADIN GİRİŞİMCİLERİ DAVET EDİYORUZ

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Garanti Bankası olarak, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimin temelinde, kadın girişimcilerin desteklenmesinin yattığına inanıyoruz. Kadın girişimcilerin dönüştürücü gücünü yakından gözlemleyen bir banka olarak, 2006’dan bu yana, uluslararası platformlarda örnek gösterilen; finansman, eğitim ve cesaretlendirmeyi odağına alan sürdürülebilir bir model uyguluyoruz. Geliştirdiğimiz platformların yanı sıra bu alandaki birikimimizi her fırsatta hizmete sunuyoruz. Kısa bir süre önce, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu’nun (UN CSW) 59. oturumunda, ‘Türkiye’den İyi Uygulama Örneği’ olarak anlatmaktan gurur duyduğumuz Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması’na, tüm kadın girişimcileri davet ediyoruz. Bu yıl 9.’sunu düzenlediğimiz yarışmaya katılan kadınlar, başarılarını geniş kitlelere duyurma, işlerini geliştirme ve yatırım alma imkânı yakalarken, cesaretleriyle diğer kadın girişimcilere örnek olacak. Başvuru sayısı her geçen yıl daha da artan yarışmanın, farklı başarı hikayelerini gündeme taşıyarak, kadınlara, topluma ve gelecek nesillere ilham vermesini diliyorum.” dedi.