FETÖ'nün tüm para trafiği kayıtlarda

FETÖ'cülerin kullandığı 63 basamaklı şifreli ’Truecrypt’ sistemi deşifre oldu. Örgüt üyelerinin, Gülen’in Youtube’taki konuşmalarının linklerini şifre olarak belirlediği saptandı.

İzmir'de FETÖ'ye yönelik soruşturmada, üst düzey örgüt yöneticisi 'Yeğen' rumuzuyla itirafçı oldu. Gizli tanığın anlatımı sonrasında, 4 aşamalı, büyüklü küçüklü harf, karakter, rakam ve pragraflardan oluşan 63 basamaklı şifre ile açılabilen 'truecrypt' sisteminde, çarpıcı bilgiler ele edildi. İnternet bağlantısı olmayan bilgisayarda açılması gereken programın, şifresinin tek bir karakterinin bile yanlış girilmesi durumunda anında içerisindeki bilgileri sildiği, açılsa bile bu kayıtların bulunamadığı tespit edildi. Bazı örgüt üyelerinin ise 63 karakterli şifreyi unutmamak için Fetullah Gülen'in Youtube'deki konuşmalarının linklerini şifre olarak kullandıkları saptandı.

PARA TRAFİĞİ KAYITLARDA
Bu programın açılmasıyla, içerisinde, yine şifreli olarak girilen Word, Excel dosyalarında örgütün para kaynakları, kimlerden himmet adı altında para toplandığı, bu paraların kimlere verildiği, Pensilvanya'ya nasıl transfer edildiğine dair bilgilerin yer aldığı belirtildi.