Erdoğan'dan Aydın Doğan'a çok sert yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Muhtarlar Toplantısı'nda flaş açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 11. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın gündeminde Yenikapı Mitingi'nde kullandığı 'yerli ve milli vekil' ifadesi ile bayramda kendisine mektup yazan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan vardı.

Erdoğan, Aydın Doğan'a hitaben "Tayyip Erdoğan'a oradan mektup göndermene filan da gerek yok. Senin o gönderdiğin mektupların da kıymeti harbiyesi yok" dedi.

YERLİ VE MİLLİ AÇIKLAMASI

20 Eylül Pazar günü Yenikapı'da yapılan "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde söylediği "yerli ve milli" sözleri hakkında açıklama yapan Erdoğan, "Terör örgütü bölgedeki vatandaşlarımızdan umduğu desteği bulamadı inşaallah da bulamayacak. Terör örgütü sadece insanlığın değil milletimizin tüm fertleriyle birlikte Kürt kardeşlerimizin de düşmanıdır. Benim Türkiye'nin her yerinde yaşayan vatandaşlarım gibi Kürt ve Zaza kardeşlerim de yerlidir, millidir" dedi.

"YAPTIKLARIYLA YERLİ VE MİLLİ OLMADIKLARINI KANITLADILAR"

Erdoğan yerli ve milli açıklamasını şöyle sürdürdü:


Hamburg'da yapılan toplantıda, Trinidad bayrağı, Japonya bayrağı var, Türk bayrağı yok. Hani sizin bayrakla sorununuz yoktu? Siz kimi aldatıyosunuz? Sizin bayrakla da, devletle de, milletle de, vatanla da sorununuz var. Bunların hepsinin farkındayız. Basın kuruluşları da yaptıkları yayınlarla yerli olmadıklarını kanıtladılar. Son vatanımız Anadolu'nun kalkınması için çalışanlar yerlidir, millidir, bu vatanın evladıdır. Üstünlük kavimle, ırkla değil, Allah'a yakınlıkla olur. Allah'a kim daha yakın ise o üstündür.

"HOLDİNG SAHİBİ OLMANIZ YERLİ VE MİLLİ OLMANIZI SAĞLAMAZ"

Terör örgütüne dolaylı destek veren yayın organlarının sahipleri de bu tavırlarıyla yerli olmadıklarını gösteriyor. Holdinglerin sahip olmak yerli ve milli dairesinde olmanızı sağlamaz. Halen ülkemiz dışında yaşayan milyonlarca kardeşimiz var ki onlar da yerli ve millidir. Buna karşılık nerede doğmuş olursa olsun, tavrıyla, tutumuyla, imkanlarıyla en önemlisi de kalbiyle bu milletten kopmuş olanları yerli ve milli olarak göremeyiz. Onlar gönülleri nereye meylediyorsa, nereye hizmet ediyorlarsa işte oraya aittirler.

AYDIN DOĞAN'IN MEKTUBU

Ey medya bu oyuna alet olmayın. Erdoğan'a düşmanlığınız olabilir, bu düşmanlığı zaten attığınız başlıklardan anlayabiliyorum. Onlar için her türlü yolu meşru kılan sizsiniz, sizin ekranlarınız sizin başlıklarınız. Senin o gönderdiğin mektupların kıymeti yok. Vatanı için de çalışanlar bellidir kendi için çalışanlar da bellidir.