Endeks 2000 puanda tutunamazsa ne olur?

2022 yılına dalgalı bir seyirle başlayan piyasalar yön bulmakta zorlanıyor. Küresel gelişmeler, bilançolar ve kurlardaki hareket yakından izleniyor.

Enflasyon karşısında parasını korumak isteyenler alternatif yatırım araçları arıyor. Nitelikli yatırımcılara hitap eden gayrimenkul ve girişim sermayesi yatırım fonları son dönemde ilgi görmeye başladığını Dünya’daki köşesinde yazan Ufuk Korcan, alternatif yatırım arayanlara yüzde 200’e varan getirileriyle yatırım fonlarını önerdi.

Borsa İstanbul’da bilançolara bağlı hareketlerin devam ettiğin belirten Korcan, “Borsa İstanbul geride bıraktığımız hafta yurtdışında hem de içeride bilançolara odaklandı. Genel anlamda küresel hisse piyasalarında toparlanma çabası öne çıkarken Facebook’un beklentilerden kötü gelen bilançosu bu çabayı sekteye uğrattı. Öte yandan Türkiye’de açıklanan ocak ayı enflasyon rakamları da piyasalar tarafından izlendi. BİST 100 Endeksi’nde kısa vadede 2.010 puan önemli. Endeksin 2.010 seviyesi üzerinde tutunabilmesi durumunda ilk direnç bölgesi olarak 2.050-2.065 aralığı takip edilebilir. Aşağıda ise 1.965 ilk güçlü destek noktası” diye yazdı.

Korcan, son dönemde dar bir bantta yatay seyreden döviz kurlarıyla ilgili şu öngörüde bulundu: “Uzun zamandır 13.30-13.80 TL aralığında hareket eden dolar/TL paritesinde olası geri çekilmelerde 13.35 seviyesi destek noktası olarak öne çıkıyor. Yukarıda ise 13.67 seviyesi takip edilecek güçlü direnç noktası. Bu seviyenin aşılması halinde 13.82 hedefe girebilir. Döviz tarafında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yapacağı açıklamalar, Rusya-Ukrayna gerginliği, yerlilerin döviz pozisyonlarındaki değişim yakından izlenecek.”

Küresel piyasalarda belirsizlik hakim

Lagarde'ın konuşmaları piyasaları hareketlendirdi

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler