BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLagarde'ın konuşmaları piyasaları hareketlendirdi----

Lagarde'ın konuşmaları piyasaları hareketlendirdi

Lagarde'ın konuşmaları piyasaları hareketlendirdi
04 Şubat 2022 - 05:07 www.finansgundem.com

ECB Başkanı'nın, dünkü para politikası toplantısının ardından yaptığı konuşma ile piyasalar hareketlendi. Haziranda 10 baz puan faiz artırımı fiyatlandırılıyor. Euro dolar karşısında değer kazandı. Avrupa'daki 10 yıllık tahvil faizleri arttı


Avrupa Merkez Bankası'nda (ECB) dün para politikası toplantısı vardı. Piyasaların dikkatle takip ettiği toplantı sonunda faizle ilgili bir değişiklik yapılmadı. ECB Başkanı Christine Lagarde'ın dünkü para politikası toplantısının ardından yaptığı açıklamalar sonrası ise tahvil piyasalarında ECB'nin haziranda 10 baz puan faiz artışına gideceği fiyatlanmaya başlandı.

ECB Yönetim Konseyi, dünkü toplantıda, faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldı. Buna göre, politika faizi sıfır, mevduat faizi yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizi de yüzde 0,25'te sabit bırakıldı.

LAGARDE'IN KONUŞMASI SONRASI OYNAKLIK

Toplantı sonrası ECB Başkanı Lagarde'ın yaptığı açıklamalar, birçok varlık fiyatında oynaklığı beraberinde getirdi.

Lagarde, enflasyonun ECB'nin enflasyon hedefine daha da yaklaştığını belirterek, para politikası kurulu üyelerinin tamamının enflasyon konusunda endişeli olmaya başladıklarını ifade etti.

Politika faizinin artırımına, gelen verilere göre karar verileceğini aktaran Lagarde, Faiz artışı konusunda ise aceleci davranmayacaklarını söyledi.

Lagarde'ın açıklamalarıyla tahvil piyasalarında ECB'nin haziranda 10 baz puan faiz artışına gideceği fiyatlanmaya başlarken, yıl sonuna kadar toplam 40 baz puan faiz artışı yapılacağı öngörülüyor.

Bugünkü toplantısında politika faizini 25 baz puan artıran İngiltere Merkez Bankası (BoE), "şahin" duruşunu da korudu.

Euro, dolar karşısında güçlendi

Söz konusu politika adımları ve Lagarde'ın açıklamalarıyla Avrupa genelinde hisse senedi ve tahvil piyasalarında satış baskısı arttı.

Almanya'nın 10 yıllık tahvil faizi yüzde 0,14, Fransa'nın 10 yılık tahvil faizi de yüzde 0,55 ile Mart 2019'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Lagarde'ın konuşmaya başlamasıyla artan avro/dolar paritesi, yüzde 1 değer kazanarak 18 Ocak'tan bu yana en yüksek seviye olan 1.1399'a yükseldi.

Dolar karşısında değer kazanan sterlin/dolar paritesinin günlük kazancı da yüzde 0,3'e yaklaştı.

Lagarde: Enflasyon beklenenden daha uzun süre yüksek kalacak

 

Avrupa Merkez Bankası'ndan sürpriz yok

 

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını yükseltti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)