Elti çekişmesi İngiltere'de monarşiyi yıkar mı?

İngiliz kraliyet ailesinden ayrılıkları olay yaratan Prens Harry ve Meghan Markle'ın kapalı kapılar ardında yaşadıklarını gün ışığına çıkardığı iddia edilen Finding Freedom adlı kitap sonunda raflara yerini aldı.

ÇARPICI İDDİALAR

Bir süredir bazı gazetelerde alıntıları yayınlanan kitap, 31 Mart'da resmi olarak aileden ayrılan Harry ve Meghan Markle ile ilgili çarpıcı iddialara yer veriyor.

İKİ KARDEŞ ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK GİDEREK DERİNLEŞTİ

Omid Scobie ve Carolyn Durand'ın kaleme aldığı kitapta yer verilen iddialara göre, işlerin buraya varmasının en önemli sebebi, Prens Harry ile ağabeyi Prens William arasında yaşanan ve giderek büyüyen anlaşmazlıklar.

BİR TÜRLÜ BENİMSEYEMEDİ

İki yazarın ileri sürdüğüne göre William ile Harry arasındaki gerilimin en önemli sebeplerinden biri Meghan Markle konusunda aynı görüşleri paylaşmamaları. Prens William'ın, kardeşinin aşık olduğu kadını bir türlü benimseyememesi.

HİTAP ŞEKLİ GERİLİMİ ARTIRDI

İleri sürülenlere göre William, Meghan Markle'dan sürekli "o kız" diye söz ediyordu. Bu durum da iki kardeşin arasının giderek açılmasına neden oldu.

GERİLİM GÖRÜNDÜĞÜNDEN DAHA FAZLA

Finding Freedom adlı kitapta iki kardeş arasında yaşananlarla ilgili çok çarpıcı başka iddialar da yer alıyor.

GÜNAH KEÇİSİ İDDİASI
Bunlardan birine göre, Harry ağabeyi için çalışan görevlilerden de rahatsızdı. İleri sürülenlere göre Prens Harry, çalışanlarının ağabeyini son derece iyi gösterdiğini ve kendisini "günah keçisi" ilan ettiklerini düşünüyordu.

KAYINPEDERİNİ BABA YERİNE KOYDU
İki yazarın iddiasına göre Meghan Markle ile Prens Charles'ın arası da gayet iyiydi. Öyle ki Markle, arasını bir türlü düzeltemediği babasının yerine Prens Charles'ı koymuştu.

KRALİÇE YIKILDI
Prens Charles ve Kraliçe 2. Elizabeth de Markle'ın yeni hayatına ve protokol kurallarına uyum sağlaması için gereken eğitimleri ona vermek konusunda ellerinden geleni yaptı. Hatta Markle'ın, bir kraliyet ailesi üyesi olarak öğrenmesi gerekenleri kavramak için büyük çaba gösterdiği de belirtiliyor. İki yazar, Kraliçe'nin, torunu ile eşinin aileden ayrılık kararını öğrendiğinde yıkıldığını da ileri sürdü.

'DESTEKLENMEDİK' İDDİASI
Prens Harry ve Meghan Markle'ın, William ile eşi Kate Middleton'ın popülaritesini artıracak iyi roller verilmesini kendilerinin ise yeterince destek görmemesini bir türlü kabullenememesi kitapta yer alan iddialar arasında.

'MONARŞİ YIKILACAK' KORKUSU
Kitap, özellikle Harry ve William arasındaki gerilimin gün yüzüne çıkmasından sonra birçok kişi tarafından dillendirilen başka bir iddiayı da gündeme taşıyor. Buna göre İngiliz kraliyet ailesinin kıdemli çalışanları, iki kardeş arasındaki bu gerilimin, ailenin, daha doğrusu monarşinin sonunu getireceğinden korkuyor.

İLGİNÇ İDDİALAR
Bu arada kitapta, Markle'ın aileye katılmadan önce yaşadıklarıyla ilgili iddialar da var.

EVLENMEDEN ÖNCE KOMANDO EĞİTİMİ
Buna göre Prens Harry ile ilişkisi kamuoyuna yansıdıktan sonra Markle bir tür komando eğitimi aldı. İngiltere'nin seçkin birliklerinden olan SAS üyeleri için uygulanın eğitimin küçük bir parçasını gördü Markle.

TEHDİT ALIYORLARDI
İki gün süren bu eğitim sırasında Markle, özellikle "kaçırılma" konusunda eğitildi. Kendisini kaçıranlarla nasıl iletişim kurması gerektiği öğretildi. Buna gerekçe olarak da çiftin, birçok kişiden tehdit alması gösterildi.

TÜM AİLEYE EĞİTİM
Aslında ailenin bütün kıdemli üyeleri benzer durumlar için özel bir eğitimden geçiriliyor.