ECB baş ekonomisti Lane'den enflasyon yorumu

Avrupa Merkez Bankası Baş Ekonomisti Lane, "Enflasyonun zirvesine yakın olduğumuzdan eminim" dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Baş Ekonomisti Philip Lane, tüketici fiyatlarındaki artışın muhtemelen zirveye yakın olduğunu belirtirken, borçlanma maliyetlerinin yeniden artacağını kabul etti.

Lane, Milano Finanza gazetesine, "Enflasyonun zirve yapıp yapmadığına dair bir yargıya varmak için muhtemelen çok erken, ancak enflasyonun zirvesine yakın olduğumuzu söylemek konusunda kendime oldukça güveniyorum. Ancak bunun şimdiden zirve olup olmadığı veya 2023'ün başında gelip gelmeyeceği hala belirsiz." dedi.

ECB'nin bir sonraki faiz oranlarını belirlemesine bir buçuk hafta kala, yetkililerden gelen işaretler, son artış hızlarını yavaşlatabilecekleri yönünde. İrlandalı Gabriel Makhlouf, arka arkaya 75 baz puanlık artışların ardından yarım puanlık bir hareketin en olası sonuç olduğunu söyledi. Ilımlılık konuşması, Euro Bölgesi enflasyonundaki 1.5 yıldaki ilk yavaşlamayı takip ediyor.

ECB web sitesinde yer alan bir transkripte göre Lane, "Daha fazla faiz artışının gerekli olacağını bekliyoruz, ancak şimdiden çok şey yapıldı. Başlangıç noktası artık farklı. Faiz oranlarını şimdiden 200 baz puan artırdık. Şimdiye kadar yaptıklarımızın ölçeğini hesaba katmalıyız.” dedi.

Lane: Faiz artırımlarının enflasyonu düşürmesini bekliyoruz

 

Lane: ECB, faiz oranlarını yükseltecek

 

ECB baş ekonomisti Lane'den enflasyon çıkışı