Doların gözü Powell'da

Powell, enflasyondaki artışı küçümsemez ise ABD Doları değerlenir

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı sunuma odaklanan piyasaları değerlendiren MUFG analistleri, Haziran ayında enflasyonda yaşanan hızlı yükselişe Powell'ın tepkisinin piyasaların yönünü belirleyeceğini ifade ediyorlar.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly'nın dün yaptığı açıklamada, cari enflasyon rakamlarına çok fazla anlam yüklenmemesi gerektiğine ve uzun vadeli enflasyon yükseliş beklentilerinin istikrarlı olduğuna dikkat çeken MUFG, "Fed Başkanı Powell'dan da Daly'nın yaptığını yapması bekleniyor. Ancak Powell'ın enflasyondaki yükselişi piyasanın beklediği kadar ciddi küçümseyip küçümsemeyeceği önemli. Eğer Powell enflasyonda yükselişi küçümsemez ise ABD Doları güçlenir" görüşünü ifade etti.

UniCredit analistleri de, Powell'ın dünkü enflasyon rakamları sonrasında daha şahin bir dil kullanabileceğini düşünüyorlar. Ancak analistler, Powell'ın izlenecek süreç, yapılacak operasyon konusunda detay vermekten kaçınmasını beklediklerini ve Powell'ın sunumu sonrasında piyasalarda bastırılmış hareketler yaşanmasının muhtemel olduğunu vurguladı.

Altında, Powell’ın konuşması hareketliliğe neden olabilir

İngiltere’de enflasyon yükseliyor

Daly: Enflasyondaki yükseliş büyük olasılıkla geçici